Εργαστήριο BackStories: Ερευνώντας την εκφραστικότητα της πλάτης στο Βυρσοδεψείο

Οι Scheherazaad Cooper και Becka McFadden, διοργανώνουν ένα διήμερο εργαστήριο στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, που αφορά στην έρευνα της πίσω πλευρά του σώματος σαν ένα πεδίο εκφραστικότητας στην performance, στο Βυρσοδεψείο.

Η εκφραστικότητα του προσώπου είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο του τρόπου με τον οποίο διηγούνται ιστορίες στη σκηνή, είτε αυτό είναι σωματικό ή κλασσικό θέατρο, είτε είναι κλασσικός ή σύγχρονος χορός. Τι συμβαίνει
όμως όταν το πρόσωπο- και ολόκληρη η μπροστινή πλευρά του σώματος-αφαιρείται από την εξίσωση? Τι ιστορίες περιλαμβάνει η πίσω πλευρά του σώματος? Πώς μπορεί να εκφράσει και να διηγηθεί περιεχόμενα ψυχικά και συναισθηματικά? Τι αποκαλύπτουμε όταν γυρίζουμε την πλάτη και αποχωρούμε?

Την Πρώτη Μέρα θα εστιάσουν σε τρόπους που βοηθούν την πλάτη να αποβάλει αυτά που την μπλοκάρουν να φτάσει στο μέγιστο της εκφραστικότητας της, ακολουθώντας μια σειρά από ασκήσεις σχετικές με την απομόνωση και το release.

Την Δεύτερη Μέρα θα εξερευνήσουν μερικές από τις πρακτικές σύνθεσης που εξέλιξαν κατά τη δημιουργική διαδικασία του "BackStories", που περιλαμβάνουν: απάντηση στην πρόκληση ενός τραγουδιού ή κειμένου, αυτοσχεδιασμός με ambient noise και ανάποδη διήγηση ιστορίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα δικό τους, μικρό ατομικό κομμάτι ως απάντηση σε ένα τραγούδι ή κείμενο της επιλογής τους.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν τη μία ή και τις δύο μέρες- η συμμετοχή στην Πρώτη μέρα δεν είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση και συμμετοχή στη δεύτερη μέρα.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να φορούν άνετα ρούχα και να είναι προετοιμασμένοι να δουλέψουν χωρίς παπούτσια. Παρακαλούνται να έχουν μαζί τους ένα τραγούδι ή κείμενο, το οποίο τους αρέσει, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως πρόκληση γι' αυτούς.

Η Scheherazaad Cooper και η Becka McFadden θα μιλούν στα αγγλικά.

To BackStories είναι ένα νέο χοροθεατρικό έργο που εμπνεύστηκαν, δημιούργησαν και παρουσιάζουν οι Scheherazaad Cooper και Becka McFadden. Μέσα από μια αλληλουχία από σόλο και ντουέτα, ταξιδεύουν στην εκφραστικότητα της πλάτης. Το BackStories έχει λάβει την υποστήριξη του Arts Council England και Canada Council for the Arts. Το έργο εξελίχθηκε μέσα από residencies στα Cooltour (Ostrava, Τσεχία) and Goldsmiths, University of London και παρουσιάστηκε στα Lilian Baylis Studio, Sadler's Wells (London) και The Place (Resolution! 2015). Τον Απρίλιο 2015, το ολοκληρωμένο έργο θα παρουσιαστεί στο Alfred ve dvoře στην Πράγα, Τσεχία.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.thebackstories.tumblr.com

Ημέρες εργαστηρίου: Τετάρτη 26/2 (17.00-20.00) / Πέμπτη 27/2 (18.00-21.00)
Τιμή εισιτηρίου: 1η Μέρα: 20€ / 2η Μέρα: 20€ / 1η και 2η Μέρα: 30€
Κρατήσεις: 2103453203

Βυρσοδεψείο
Ορφέως 174
Keywords
Τυχαία Θέματα