Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Έρωτας, κουστούμια και μπόλικη διασκέδαση αυτό το Σαββατοκύριακο! Ενδιαφέρουσες μα κυρίως δωρεάν προτάσεις ψυχαγωγίας υπόσχεται η Αθήνα, είτε σ'αυτούς που θα γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο είτε και σε όσους ψήνονται απλώς να μασκαρευτούν για τις απόκριες. Σε όποια κατηγορία και να ανήκετε, θυμηθείτε να φορέσετε το καλύτερο σας χαμόγελο πριν ξεχυθείτε στις γειτονιές και στις εκπλήξεις που επιφυλάσσει η πόλη.Σάββατο
14 Φεβρουαρίου
Τραγούδια για τον έρωτα και την αγάπη στην Πλάκα
Τραγούδια για τον έρωτα και την αγάπη ερμηνεύει η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στη συναυλία της «Περί έρωτος…», υπό τη μουσική διεύθυνση του Σταύρου Μπερή και τους Κατερίνα Καραμπάτσα και Γεώργιο Μωραΐτη στο πιάνο.

European Junior Original Concert στο Μέγαρο
Στις 14 Φεβρουαρίου του 2015 η Ελλάδα και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, έχουν για πρώτη φορά την τιμή να είναι οι συνδιοργανωτές, μαζί με τη Yamaha Music Foundation και τη Υamaha Ευρώπης για τη διεξαγωγή του European Junior Original Concert στην Αθήνα, το οποίο φιλοξενείται κάθε χρόνο από το 2008 σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη. Οι 12 μικροί συνθέτες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό από όλη την Ευρώπη, ηλικίας από 9 έως 15 ετών θα παρουσιάσουν τις συνθέσεις τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα Σάββατα πάμε Βιβλιοθήκη!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής ανοίγει και φέτος την πόρτα της στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας και τους κάνει συμμέτοχους στην πολιτιστική δράση. Παρουσιάσεις βιβλίων, θέατρο, κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, μουσικές αφηγήσεις και ποικιλία εργαστηρίων μουσικής, επιστημών, κούκλας, οικολογίας, τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι και προσδιορίζουν τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους.

Passport project στο Zp87
Ο μετανάστης και το αναγκαστικό βίαιο ταξίδι του, γίνεται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από κείμενα και 20 διασκευασμένα τραγούδια, σύγχρονα, δημοτικά και ethnic, το ταξίδι του καθενός από μας, γιατί όλοι είμαστε εν δυνάμει μετανάστες, από τον Κούρδο και τον Αφρικανό μέχρι τον Μικρασιάτη του '22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 21.30, στο Zp87 με ελεύθερη είσοδο.

Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια στο Ινστιτούτο Γκαίτε
Φωτογραφική έκθεση για τον αντίκτυπο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στους πολίτες με τίτλο "War & Peace in the Balkans-Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια" φιλοξενεί το Goethe-Institut Athen. Η έκθεση παρουσιάζει τα έργα πέντε φωτογράφων, οι οποίοι κατέγραψαν τον πόλεμο αυτόν και την καθημερινότητά του στα Βαλκάνια, την περίοδο 1914-1918. Οι φωτογραφίες τους δείχνουν ένα εν πολλοίς άγνωστο μέχρι σήμερα θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου
Social Yoga στο Ρομάντσο
Εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενεί τον Ιανουάριο το Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).

Σκυταλοδρομία Παραμυθιού από τον Δήμο Αθηναίων!
Ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των παραμυθάδων αποτελεί η «Σκυταλοδρομία παραμυθιού», μία σειρά προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», στα Πολιτιστικά του Κέντρα της πόλης. Αυτή την Κυριακή η σκυταλοδρομία συνεχίζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων με «Ένα σακί παραμύθια, ένα κουκί και δυο ρεβίθια» για παιδιά.

Σάββατο και Κυριακή
Δωρεάν ξεναγήσεις και φέτος στις ομορφιές της Αθήνας
Την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και να γνωρίσουμε την πόλη μας, μας δίνουν οι δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και στις γειτονιές της Αθήνας. Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, που γνωρίζει πάρα πολλές συμμετοχές κάθε φορά, συνεχίζεται και το νέο χρόνο, από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο. Αυτό το Σάββατο επισκεφτείτε τον Κεραμεικό, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδίκής Τέχνης, ενώ την Κυριακή περιηγηθείτε στη Μονή Καισαριανής.

Αποκριές στην Αθήνα!
Πολύ κέφι, δημιουργική έκφραση, δυνατό χρώμα και περίσσευμα φαντασίας είναι κάθε χρονιά η κινητήριος δύναμη στο παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων για τη Αποκριά, αντίδοτο στη δύσκολη καθημερινότητά μας. Ζωντανό, χαρούμενο γλέντι, τόσο στους παραδοσιακούς αποκριάτικους προορισμούς, όσο και στις γειτονιές. Μια γιορτή για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις με σύγχρονες ιδέες και εκδηλώσεις που είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους, τα παιδιά, αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας. Όλο το Φεβρουάριο η πόλη θα γεμίσει ρυθμό και χρώμα για μικρούς και μεγάλους, με μουσικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, εμψυχωτές, κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ και παρελάσεις καρναβαλιστών.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία - Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Τρεις καλλιτέχνες στην Πινακοθήκη ΒογιατζόγλουΚοινός παρονομαστής η ζωγραφική, η φιλία και ο αλληλοσεβασμός. Τρεις καλλιτέχνες, ο Αχιλλέας Πιστώνης, ο Βασίλης Σελιμάς και ο Αντώνης Τσακίρης παρουσιάζουν, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, τη δουλειά τους στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, στη Νέα Ιωνία. Δεν πρόκειται για συν - έκθεση αλλά για συστέγαση τριών ατομικών εκθέσεων στον ίδιο χώρο.

Ο Δημήτρης Μυταράς και οι συνεργάτες του στην Ανώτατη Σχολή
Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί μια έκθεση αφιέρωμα στο Δημήτρη Μυταρά και τους συνεργάτες του στη Σχολή Καλών Τεχνών, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τόσο την εικαστική ζωή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όσο και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ως Καθηγητής από το 1975 έως το 2001, έχοντας την διεύθυνση αρχικά του Προκαταρκτικού Εργαστηρίου και στη συνέχεια του Α' Εργαστηρίου Ζωγραφικής.
Keywords
δωρεαν, ωδείο φίλιππος νάκας, Άγιος Βαλεντίνος, αθηνα, european, junior, original, ελλαδα, yamaha, music, δραση, θεατρο, passport, project, peace, yoga, bios, παζλ, νέα, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, σταυροι, θεμα εκθεσης 2012, γιορτη σημερα, αποκριες, φιλιππος νακας, ωδείο φίλιππος νάκας, διακοσμηση, αχιλλεας, δημος αθηναιων, δουλεια, εικονες, ζωγραφικη, ιωνια, μουσειο μπενακη, μουσικη, ρουχα, τραγουδια, φιλια, φωτογραφιες, bios, music, yamaha, αγαπη, ανωτατη σχολη καλων τεχνων, αφορμη, βαλκανια, βογιατζογλου, γινεται, γλεντι, δευτερα, διευθυνση, δυναμη, δημος, δρωμενα, ευκαιρια, ειρηνη, εκθεση, εκφραση, εργα, εταιρια, ετων, ευρωπη, ζωη, ζογκλερ, ιδεες, ιδιο, ιστορικο, κλοουν, κτιριο, ματια, μεγαρο μουσικης, μυθοι, μουσείο κυκλαδικής τέχνης, μπενακη, παραμυθια, παιδια, παζλ, παμε, πεμπτη, πιανο, πορτα, σαββατο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σχολη καλων τεχνων, τιμη, φορα, χαμογελο, χρωμα, ωδειο, αγνωστο, δημητρης, δημοτικα, εθνικο, γιορτη, yoga, project, junior, κειμενα, κυριακη, original, passport, peace, παιχνιδι, ταξιδι, european
Τυχαία Θέματα