Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε αγγλικό σέττερ

18:47 26/3/2024 - Πηγή: iHunt

Ο ZIDANE μέχρι το Σάββατο 24/02/24 ήταν ένα πανέμορφο, υγιές και δυνατό σέτερ 6 χρονών που πατούσε το βουνό και έτρεμε η γη !!! Ήταν επίσης ο λατρεμένος φίλος, συνεργάτης και σύντροφος του Αλέξανδρου σε όλες τους τις εξορμήσεις στην ύπαιθρο αλλά και ισότιμο μέλος της οικογένειας του όταν γυρνούσαν στο σπίτι. Ο ZIDANE ήταν επίσης ο αγαπημένος, ο αχώριστος και ο μόνιμος σύντροφος των παιδιών του Αλέξανδρου σε όλα τους

τα παιχνίδια.

Λέω ” ήταν” και χρησιμοποιώ παρατατικό, γιατί εκείνη την ημέρα, το Σάββατο 24/02/24 όλα αυτά επρόκειτο να αλλάξουν μιας και ο ZIDANE ένιωσε κυριολεκτικά στο πετσί του την περιβόητη “αρμονική συνύπαρξη” με την άγρια ζωή που διαφημίζουν οι 2 Μ.Κ.Ο από την τόσο “ευεργετική” παρουσία του υπερπληθυσμού των λύκων στην Ελληνική φύση και της ανεξέλεγκτης πλέον μανίας και εθισμού τους  στο εύκολο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας, καθώς μαζί με τον γιό του CONOR έπεσαν ταυτόχρονα σε ενέδρα λύκων.

Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Σάββατο 24/02/24 ο Αλέξανδρος με τον ΖIDANE και τον 2.5 χρόνων γιό του ZIDANE, τον CONOR, βρέθηκαν στο Δίβουνο του Κιλκίς για κυνήγι μπεκάτσας. Η ώρα είχε πάει γύρω στις 15.30 και οι 3 φίλοι επέστρεφαν στο αμάξι όταν και τα 2 σκυλιά ταυτόχρονα έπεσαν σε ενέδρα λύκων 300 μέτρα από τον Αλέξανδρο και 100 περίπου μέτρα διαφορά το ένα από το άλλο.

Ο Αλέξανδρος μας εξηγεί : ” Ενώ είχε τελειώσει το κυνήγι και επέστρεφα στο όχημά μου ο ZIDANE προφανώς εντόπισε μυρωδιά μπεκάτσας και απομακρύνθηκε από εμένα προς ανεύρεση της. Από έλεγχο που έκανα στο GPS μου έβγαλε ότι βρίσκονταν σε απόσταση 300 περίπου μέτρων από εμένα. Πεζοπορώντας προς την τοποθεσία-στίγμα του ZIDANE,  ο CONOR προπορεύτηκε και βρισκόμενος σε απόσταση 100 μέτρων και δεξιά από εμένα, άκουσα χαρακτηριστικό ήχο κλάματος του, το οποίο μόλις άκουσα συνειδητοποίησα ότι κάτι κακό συμβαίνει και ότι προφανώς είναι σοβαρό.

Εξήντα (60) μέτρα πριν φτάσω στο σημείο-στίγμα που βρίσκονταν ο CΟΝOR  πυροβόλησα δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και επιτάχυνα προς το μέρος του. Φτάνοντας σε απόσταση 10-15 μέτρων περίπου αντίκρισα το σκυλί ( CONOR) πεσμένο κάτω και από πάνω του τέσσερις λύκους να τον δαγκώνουν ταυτόχρονα σε όλο το σώμα. Αρχικά πυροβόλησα μία φορά στον αέρα και όταν διαπίστωσα ότι οι λύκοι παρέμειναν στο σημείο να δαγκώνουν τον σκύλο και να γρυλλίζουν προς τα εμένα, ενώ πλέον και εγώ φοβόμουν πάραυτα όπλισα και ξαναπυροβόλησα στον αέρα, τότε οι λύκοι απομακρύνθηκαν αφήνοντας τον CONOR στο έδαφος, με μικροτραύματα, υποθέτω πως επρόκειτο για νεαρά ζώα που δεν είχαν ακόμα τελειοποιήσει τις κυνηγετικές τους ικανότητες.

Αφού περισυνέλλεξα τον CONOR κατευθύνθηκα προς τον ZIDANE. Σε απόσταση περίπου εξήντα (60) μέτρων αντίκρισα τον αγαπημένο μου ZIDANE σε απελπιστική κατάσταση και άκρως τραυματική για εμένα, πεσμένο στο έδαφος με πληγές σε πολλά σημεία από δαγκώματα λύκων. “

Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε το μαρτύριο και ο Γολγοθάς πρώτα για τον ZIDANE και κατ’ επέκταση για τον Αλέξανδρο και την οικογένειά του, αφού εκτός όλων των άλλων όταν κάποια στιγμή θα επέστρεφε στο σπίτι του, θα έπρεπε να εξηγήσει στα παιδιά του γιατί γύρισε μόνος του και τι συνέβη στον αγαπημένο τους φίλο, τον ZIDANE.

Το αυτοκίνητο ήταν μακριά και η διαδρομή δύσκολη και δυστυχώς ιδιαίτερα ανηφορική, ενώ ο Αλέξανδρος δεν είχε αορτήρα στο όπλο του για να μην μπλέκει στην βλάστηση κατά την διάρκεια του κυνηγιού, που σημαίνει ότι έπρεπε να κρατάει το όπλο, να κουβαλάει στην αγκαλιά του όσο πιο προσεκτικά και απαλά γίνεται τον κατακρεουργημένο ZIDANE που ζύγιζε γύρω στα 28 κιλά, να έχει στην πλάτη του το σακίδιο με όλο το βάρος του εξοπλισμού του και φυσικά να σέρνει τον τρομοκρατημένο CONOR, που από το σοκ της επίθεσης τράβαγε σαν τρελός προς όλες τις κατευθύνσεις.

” Η επίθεση έγινε γύρω στις 15.30 που σημαίνει ότι είχα ήδη 7 τουλάχιστον ώρες περπατήματος στο βουνό και ήμουν αρκετά κουρασμένος. Έκανα 100 μέτρα και σταμάταγα να πάρω ανάσα και το μόνο που μου έδινε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω ήταν το δακρυσμένο βλέμμα του ZIDANE καρφωμένο στα μάτια μου. Νομίζω πως ποτέ στην ζωή μου δεν έχω νιώσει τόσο αβοήθητος και τόσο απελπισμένος.” θυμάται το Αλέξανδρος.

Με τα πολλά, κάποια στιγμή, κατάκοπος κατάφερε να φτάσει στο αμάξι και από εκεί ξεκίνησε μια τρελή κούρσα μέχρι την πύλη  της κτηνιατρικής σχολής του Α.Π.Θ όπου δεν του επέτρεπαν την είσοδο πάρα την εικόνα του αιμόφυρτου και ετοιμοθάνατου ZIDANE αν δεν πλήρωνε είσοδο 100 ευρώ μόνο σε μετρητά, αφού το Σάββατο για δικούς τους λόγους δεν δέχονται κάρτες. Αφού χάθηκε αρκετός χρόνος, κυριολεκτικά χρόνος ζωής και θανάτου ώσπου ο Αλέξανδρος να βρει μετρητά, τότε και μόνο τότε του επέτρεψαν την είσοδο και τον ZIDANE τον ανέλαβαν οι κτηνίατροι.

Έκτοτε ο ZIDANE βρισκόταν στην Εντατική Μονάδα σε μόνιμη καταστολή καθώς του χορηγείτο μορφίνη για να άντεχε τους πόνους. Η πρώτη εκτίμηση του κτηνιάτρου είναι ότι έχει δεχτεί δαγκώματα από άγρια ζώα σε όλο του το σώμα, αλλά κυρίως στο κεφάλι και στην ράχη με αποκοπή μεγάλου τμήματος μυϊκού ιστού.

Προκειμένου να διασωθεί ο ZIDANE, ο κτηνίατρος προχώρησε σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση 7 ωρών, ενώ στη συνέχεια, για την περίθαλψη του πραγματοποιήθηκαν 3 μεταγγίσεις αίματος, δόθηκαν ανθρώπινες αλβουμίνες, δόθηκε ακόμη πολύ ισχυρό αναλγητικό – μορφίνη- για να μην υποφέρει, δόθηκε συνεχόμενα οξυγόνο, ενώ η τροφοληψία γινόταν από σωληνάκι που είχε στο λαιμό. Δόθηκαν επίσης συνεχόμενα από τότε 4 διαφορετικά είδη ενδοφλέβιας αντιβίωσης, καθώς αντιμετώπιζε 4 διαφορετικά, ισχυρά μικρόβια από την … “ευεργετική αλληλεπίδραση” που είχε με τους σπάνιους προστατευόμενους των 2 Μ.Κ.Ο και του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. !!! Ο ZIDANE έχει τραύματα και μια μεγάλη πληγή στο κεφάλι, ενώ στην πλάτη δεν γίνονται ράμματα αφού λείπει τεράστια μάζα μυϊκού ιστού, δηλαδή κρέατος από τις δαγκωνιές των λύκων που ουσιαστικά τον ΕΤΡΩΓΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ !!!

Ένας άλλος εξίσου σημαντικός παράγοντας με το ψυχολογικό μέρος, που δεν πρέπει να παραβλέπουμε είναι και το οικονομικό μέρος της υπόθεσης. Έπειτα από ομολογουμένως αρκετή πίεση κατάφερα τον Αλέξανδρο να μου μιλήσει για το πόσο του έχει κοστίσει μέχρι τώρα η επίθεση των λύκων στον ZIDANE. ” Έχουμε περάσει τα 2.000 ευρώ και συνεχίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, γιατί μόνο η ελπίδα μας έχει απομείνει ! Πηγαίνω κάθε μέρα, κάθε απόγευμα, που επιτρέπεται η επίσκεψη για να βλέπω τον ZIDANE, να του κάνω παρέα και να μην νιώθει μόνος του σε ξένο περιβάλλον. Πληρώνω ότι μου ζητάνε χωρίς ωστόσο να ξέρω αν τελικά θα τα καταφέρει, όχι να μπορέσει να κυνηγήσει ξανά και να γίνει ο σκύλαρος που ήταν, αυτήν την πιθανότητα την έχω διαγράψει από το μυαλό μου, απλά να γυρίσει στο σπίτι μας και να ζήσει με αξιοπρέπεια το υπόλοιπο της ζωής του. Πληρώνω γιατί θεωρώ αδιανόητο να τον εγκαταλείψω τώρα που με χρειάζεται. Πληρώνω όπως θα έκανα και για οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας μου. Πληρώνω και θα συνεχίσω να πληρώνω γιατί όσο αναπνέει, αγωνίζεται και η καρδιά του αντέχει, εγώ δεν θα τον προδώσω και θα πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα να επιστρέψει στο σπίτι μας.”

Ο αγωνιστής ZIDANE πάλεψε γενναία και αγωνίστηκε όσο ελάχιστα σκυλιά για πολλές μέρες, αλλά τελικά δεν άντεξε και έφυγε άδικα και πρόωρα για τους απέραντους ουράνιους κυνηγότοπους. Αγωνίστηκε με δύναμη και πάθος για να κρατηθεί στην ζωή, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε παρά την γενναία του προσπάθεια, μιας και τα μικρόβια των λύκων στις πληγές, του είχαν προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Ο καημένος ο ZIDANE έζησε πολλές μέρες μετά την επίθεση των λύκων και είχε την δυνατότητα να αγωνιστεί χάρη στην αγάπη και την λατρεία που του είχε ο Αλέξανδρος, ο φίλος, συνάδερφος κυνηγός και σύντροφος του σε αυτά τα 6 χρόνια που πρόλαβε να ζήσει.

Ο ZIDANE πέθανε αφού πρώτα πέρασε την φρικιαστική εμπειρία του να φαγωθεί ζωντανός, εξαιτίας της αναλγησίας και της ανικανότητας της Πολιτείας να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα διαχείρισης και μείωσης του πληθυσμού των λύκων.

Ο ZIDANE πέθανε μαρτυρικά και μόνος του, στον κρύο θάλαμο μιας κτηνιατρικής κλινικής, μακριά από το σπίτι του και τους ανθρώπους που τον αγαπούσαν αφού πρώτα βασανίστηκε και υπέφερε την φρίκη του να τρώγεσαι ζωντανός, εξαιτίας των Μ.Κ.Ο που βιοπορίζονται από την δήθεν σπανιότητα των λύκων, ενώ οι λύκοι είναι τόσο “σπάνιοι” που αποδεδειγμένα πλέον έχουν φτάσει ακόμα και στην Πελοπόννησο όπου θεωρούνταν εξαφανισμένοι από το 1930 !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Δολοφονική επίθεση λύκων σε σέττερ λίγο έξω από την Αθήνα

Ο ZIDANE πέθανε αφού πρώτα πέρασε την φρικιαστική εμπειρία του να φαγωθεί ζωντανός, επειδή οι Μ.Κ.Ο πλασάρουν στον πολύ και άσχετο κοσμάκη των μεγαλουπόλεων μπαρούφες περί σπανιότητας, αρμονικής συνύπαρξης με την άγρια ζωή και όταν πρόκειται για κατασπαράξεις σκυλιών χρησιμοποιούν παραπλανητικούς όρους όπως η περίφημη  ” Αλληλεπίδραση μεταξύ των 2 ειδών “, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, βιολόγο και υπάλληλο της Μ.Κ.Ο Καλλιστώ σε μια παλιότερη συζήτηση που είχαμε. Οι λύκοι λοιπόν δεν κατασπαράζουν – σακατεύουν – κατακρεουργούν τα σκυλιά μας αλλά αλληλεπιδρούν με αυτά, σύμφωνα πάντα με τον ειδικό της Μ.Κ.Ο Καλλιστώ !!! Παντελώς αδόκιμος και πονηρός ο όρος “αλληλεπίδραση” εφόσον ποτέ κανένα κυνηγόσκυλο δεν έχει σκοτώσει λύκο για να “αλληλεπιδράσουν”. Αντιθέτως σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξαν φονικές επιθέσεις και όχι αλληλεπιδράσεις, 90% φονικές επιθέσεις από μέρος των λύκων, εκ των οποίων το 42% αφορά σε ολική κατανάλωση των σκυλιών και το 50% σε μερική. Προφανώς όλες οι ΜΚΟ χρησιμοποιούν τους ίδιους παραπλανητικούς όρους και έννοιες για να πλασάρουν στο ευρύ κοινό τις θέσεις τους έτσι ακριβώς όπως επιθυμούν, δηλαδή παραπλανητικά και κυρίως αναίμακτα, ώστε να μην αναστατωθεί το κοινό – πελατεία.

Σε κάθε περίπτωση ο άκρως παραπλανητικός όρος “αλληλεπίδραση” είναι οικτρός και άθλιος ιδίως όταν μιλάμε για εκατοντάδες κομματιασμένα σκυλάκια, δεσποζόμενα και αδέσποτα, κάθε χρόνο παντού πλέον σε όλη την χώρα. “Αλληλεπίδραση” λοιπόν για να καλύψουμε αποτελεσματικά την θανάτωση, τον τρόμο, τον πόνο, το μακελειό, την φρίκη του να τρώγεσαι ζωντανός, τα αίματα και τα σκορπισμένα στο έδαφος εντόσθια. Αυτήν την …  “αλληλεπίδραση” βίωσε ο καημένος ο ZIDANE και μαζί του ο Αλέξανδρος και η οικογένεια του και μάλιστα για δεύτερη φορά, αφού είχαν βιώσει παρόμοιο περιστατικό στις 09/01/2016 όταν λύκοι είχαν φάει την αγαπημένη τους Πέρλα. Αυτήν την …  “αλληλεπίδραση” βιώνουν κάθε χρόνο, εκατοντάδες πλέον κυνηγόσκυλα, αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα σκυλιά παντού σε όλη την Ελλάδα.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

Το άρθρο Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε αγγλικό σέττερ εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
zidane, υγιές, gps, λύκοι, σημαίνει, σοκ, καημένος, κυνηγός, μκο, ελλαδα, αθηνα, Καλή Χρονιά, ητανε μια φορα, ξανα, μακελειο, αδεσποτα, αυτοκινητο, ζωα, μκο, οξυγονο, παιχνιδια, πιεση, ωρα, gps, zidane, αγαπη, αγκαλια, αρθρο, αξιοπρεπεια, απλα, βλεμμα, γινει, γινεται, γινονται, γολγοθας, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δοθηκε, εγινε, εδαφος, ευκολο, ευρω, υπαρχει, εκτιμηση, ελπιδα, εξηντα, επρεπε, εφυγε, ζημια, ζωη, ζωης, ζωη μου, εικονα, ηχο, καημένος, κυνηγι, κυνηγός, κιλκις, κιλα, λειπει, λύκοι, μαζα, μακρια, ματια, μορφινη, μυαλο, παντα, οικογενεια, ορος, ουσιαστικα, οχημα, παιδια, παθος, πεθανε, περιβαλλον, κτηνιατροι, ραμματα, σαββατο, συζητηση, συνεχεια, σκυλια, σοκ, σωμα, σπιτι, στιγμα, το βουνο, φυση, φυσικα, φορα, χαθηκε, χρονος, ωρες, αγνωστο, αιματα, ειδη, φιλοι, χωρα, ιδιαιτερα, καρδια, κρεας, μια φορα, πληγη, πληγες, σημαίνει, τρελος, θεσεις, υγιές, βουνο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα