Καναδάς: Εξαγόρασαν με 1,92 εκατ δολ. το δικαίωμα θήρευσης για να προστατεύσουν τα άγρια ζώα

10:27 26/3/2024 - Πηγή: iHunt
Καναδάς: Εξαγόρασαν με 1,92 εκατ δολ. το δικαίωμα θήρευσης για να προστατεύσουν τα άγρια ζώα

Παρά τις απαγορεύσεις και τα τσουχτερά πρόστιμα σε πολλές χώρες του κόσμου, το επαγγελματικό κυνήγι για τα τρόπαια αγρίων ζώων καλά κρατεί, ακομα και στον πολιτισμένο Καναδά .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Καναδάς: Αρκούδα γκρίζλι επιτέθηκε και σκότωσε δύο περιπατητές στην Αλμπέρτα

Κι όμως εδώ και λίγο καιρό, το Raincoast Conservation Foundation πέτυχε μια μεγάλη νίκη: Μετά από διετή εκστρατεία συγκέντρωσης χρηματικών

ποσών, η καναδική ομάδα προστασίας της φύσης λεδωσε το ποσό των 1,92 εκατομμυρίων δολαρίων για να εξαγοράσει τα δικαιώματα θήρευσης στο άνω του ενός τετάρτου του Great Bear Rainforest στη Βρετανική Κολομβία. Με αυτό τον τρόπο ελπίζουν να προστατεύσουν την άγρια ζωή της περιοχής – συμπεριλαμβανομένων των αρκούδων γκρίζλι, των λύκων και των κούγκαρ -, εμποδίζοντας το επαγγελματικό κυνήγι για τρόπαια ζώων.

Η αγορά καλύπτει 18.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Great Bear Rainforest, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου έξι ωρών βόρεια του Βανκούβερ. «Ρίχνοντας τη ματιά μου πίσω στα επιτεύγματα αυτού του πρότζεκτ, νιώθεις πραγματικά καλά να σκέφτεσαι τα χιλιάδες ζώα, εδώ και πολλές γενιές, που σήμερα είναι ζωντανά χάρη σε αυτό» λέει το στέλεχος του Raincoast, Brian Falconer. «Προσφέρει επίσης μεγάλη ικανοποίηση το να σκέφτεσαι τη βαθιά επίδραση που είχε στην οικοδόμηση υγιών βιοποικίλων παράκτιων οικοσυστημάτων» πρόσθεσε.

Happy #FatBearWeek! Enjoy this image from our archives of a black bear fishing for salmon in Great Bear Rainforest, British Columbia, Canada pic.twitter.com/0ZILNirKJu

National Geographic (@NatGeo) October 6, 2023

Ο μακροπρόθεσμος στόχος του Raincoast Conservation Foundation είναι να εξαλείψει τη θήρα τροπαίων στην περιοχή. Υποστηρίζουν ότι αυτό δεν είναι μόνον επωφελές για το περιβάλλον αλλά και πιο βιώσιμο, οικονομικά. Η ομάδα επικαλείται μελέτη του 2014 του Stanford University σύμφωνα με την οποία τα έσοδα από το bear-watching ήταν 12 φορές πάνω και έδινε εργασία σε 27 φορές περισσότερους ανθρώπους από ό,τι το κυνήγι.

«Αποκτήσαμε αυτό το καθεστώς γαιοκτησίας, έχοντας κατά νου μια πιο βιώσιμη οικονομία – παρατήρηση της άγριας ζωής και οικοτουρισμό» εξηγεί ο Chris Genovali, εκτελεστικός διευθυντής του Raincoast.

Πηγή :CNN

Το άρθρο Καναδάς: Εξαγόρασαν με 1,92 εκατ δολ. το δικαίωμα θήρευσης για να προστατεύσουν τα άγρια ζώα εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα