Μήνυση για νυχτερινή λαθροθηρία από τη θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ

18:57 31/10/2020 - Πηγή: iHunt

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός λαθροθήρα που ασκούσε θήρα κατά τη διάρκεια της νύχτας προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε δασική περιοχή της ΤΚ Φούρκας του Δήμου Κόνιτσας. Κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας στην ευρύτερη περιοχή εντόπισε τις νυχτερινές ώρες σε δασικό δρόμο μεταξύ της Φούρκας και της Ι.Μ. Κλαδόρμης ένα Ι.Χ φορτηγό να κινείται ύποπτα.

Το όχημα τέθηκε

υπό διακριτική παρακολούθηση και λίγη ώρα αργότερα σε σήμα στάσης που έγινε στον οδηγό βρέθηκε εντός της καμπίνας του οχήματος ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης, με φυσίγγια στη θαλάμη του, έτοιμο προς χρήση για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων.

Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν και σε βάρος του κατόχου σχηματίστηκε δικογραφία και ακολουθείται η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία, σε βάρος του για την παράνομη άσκηση θήρας σε ώρα που απαγορεύεται και με τρόπο επίσης που δεν είναι σύννομος.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση σε εκείνους, τους λίγους ευτυχώς, που αμαυρώνουν την κυνηγετική οικογένεια, ότι τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές θα βρουν απέναντί τους τη συντονισμένη δράση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Ταυτόχρονα όμως βρίσκουν απέναντί τους και το σύνολο των μελών της κυνηγετικής οικογένειας, που το πρώτο τους μέλημα δεν είναι να θηρεύσουν, αλλά να βοηθήσουν στην αειφορική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και της πανίδας.

Κάθε άλλη συμπεριφορά θα ελέγχεται και θα οδηγείται στη Δικαιοσύνη.

The post Μήνυση για νυχτερινή λαθροθηρία από τη θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα