Κυνογόσκυλο θύμα των λύκων στην Φλώρινα…VIDEOS

20:38 26/9/2023 - Πηγή: iHunt

ΝΕΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε άλλο ένα κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Τετάρτη 20/09/23, στην ράχη του Αετού Φλώρινας στην τοποθεσία Τσούκα, σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Τρύφωνα Νεδέ να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Τζένη 8 χρονών, Γασκώνης Γκέκας, την οποία έβγαλε ο Τρύφωνας για κυνήγι λαγού το μεσημέρι της Τετάρτης 20/09/23 στην περιοχή του Αετού Φλώρινας

στην τοποθεσία Τσούκα.

Ο Τρύφωνας στενοχωρημένος περιγράφει την άσχημη εμπειρία του : ” Το συμβάν έγινε στην ράχη του Αετού Φλώρινας στην τοποθεσία Τσούκα ήταν μεσημέρι περπατούσα μέσα στα πυκνά μπας και βρω κάτι κοντινό γιατί η ώρα ήταν περασμένη για τον λόγο ότι δούλευα το πρωί.

Σε ένα σημείο η σκύλα μου έδειξε ενδιαφέρον μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πετιέται ένας λαγός, του ρίχνω, τον χάνω και η Τζένη ξεκινάει να τον κάνει δίωξη, ο λαγός πάει στα 650 μέτρα από εμένα και ξεκινάει να γυρίζει πίσω στον ντόρο τού για να μπερδέψει το σκυλί, την ώρα όμως που ξεκινάει η Τζένη να τον γυρίζει την έπιασαν !!!

Της είχαν στήσει καρτέρι, σε όλη την διαδρομή την σκύλα την άκουγα που έδιωκε, οπότε την άκουσα και όταν ούρλιαξε την ώρα που την έπιασαν, το κατάλαβα αμέσως και άρχισα να ρίχνω τουφεκιές στον αέρα και να ουρλιάζω για την αφήσουν. Στο gps την είχα στα 550 μέτρα άκουσαν τίς τουφεκιές και την άφησαν την ώρα όμως που άρχισα να τρέχω προς το σκυλί έχοντας διανύσει περίπου την μισή διαδρομή την ξαναέπιασαν, ρίχνω ξανά στον αέρα και φωνάζω και την αφήνουν.

https://www.ihunt.gr/wp-content/uploads/2023/09/380429567_6411291352326537_7089748426614168277_n.mp4

Όταν έφτασα στο σκυλί το βρήκα σε κατάσταση σαν να είχε περάσει αμάξι από πάνω του, μου κόπηκαν τα πόδια στα χαλιά που την αντίκρυσα, το σκυλί ζωντανό αλλά σε πολύ άσχημη κατάσταση.

https://www.ihunt.gr/wp-content/uploads/2023/09/380431251_6655410274525489_8879060847984167192_n.mp4

Μετά και κουβαλώντας την στην αγκαλιά μου προσπάθησα να την βγάλω, πάνω στο δρόμο, στο αμάξι γιατί ήταν σε πολύ απότομο και δύσβατο μέρος και έφαγα σχεδόν μια ώρα γιατί είχα κουραστεί και εγώ επειδή ήταν σε πολύ δύσκολη περιοχή.

Έπειτα την πήγα απευθείας στην κτηνίατρο αλλά είχε χάσει ήδη πολύ αίμα και έτσι πάνω στις επεμβάσεις την χάσαμε. Στην φωτογραφία που την τράβηξα μετά το κτηνιατρείο και ενώ πλέον είχε “ξεκουραστεί” και είχα επιστρέψει στο βουνό για να την θάψω, φαίνονται οι 2 ραφές του κτηνίατρου, στην πρώτη είναι που της είχαν ξεκολλήσει το διάφραγμα και στην δεύτερη είχε σπασμένα πλευρά και καρφωμένα στον πνεύμονα.

Η Τζένη με έκανε κυνηγό, την μεγάλωσα από κουταβάκι, 8 χρόνια μαζί, δεν έχασα απλά ένα σκυλί, αλλά ένα μέλος της οικογένειας μου….”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Κυνογόσκυλο θύμα των λύκων στην Φλώρινα…VIDEOS appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα