Ιδιοτέλειες….

12:36 1/9/2021 - Πηγή: iHunt

«Παγκόσμια ημέρα του σκύλου», λέει. Κουραφέξαλα! Όταν έχεις περάσει όλη σου τη ζωή με σκύλους, μία ημέρα δεν σου λέει τίποτα…

Αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα καθαρά, υπάρχει μία ξεκάθαρη «ιδιοτέλεια» στον τρόπο που οι άνθρωποι αγαπάμε τους σκύλους μας.

Για κάθε σκύλο ο άνθρωπος του… είναι ο Θεός του! Θα του αφοσιωθεί και θα τον λατρέψει, όπως κανένας πιστός και καμιάς θρησκείας δεν θα λατρέψει τον δικό του θεό.

Ο σκύλος δεν θα τον κρίνει ποτέ τον άνθρωπό του. Δεν θα τον αμφισβητήσει, δεν θα τον συγκρίνει,

, δεν θα τον βάλει σε «ζυγαριά», δεν θα τον μειώσει…

Για τον σκύλο είμαστε οι απόλυτοι Θεοί τους και – ας το παραδεχτούμε – αυτό είναι κάτι που… λατρεύουμε σε αυτούς.

Τα ξέρω όλα αυτά, αλλά δεν έχουν σημασία. Μπορώ να ζήσω και με τις μικρές μου «ιδιοτέλειες». Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος ψυχοθεραπευτής από έναν σκύλο που ακουμπάει το κεφάλι πάνω σου, ή γλύφει το πρόσωπό σου…

Μεγάλωσα με σκυλιά, χάιδεψα κεφάλια σκυλιών ίσως και πριν ακόμα χαιδέψω κάποιον άνθρωπο.

Τόσα χρόνια έχουν περάσει από το πρώτο δικό μου σκυλί, αλλά τα θυμάμαι όλα ένα – ένα. Οι ζωές των σκύλων μας είναι μονάκριβα κεφάλαια και της δικής μας ζωής!

Έχω να θυμηθώ τόπους που το στάρι θεριεύει, βουνά που κυκλώνονται από σύννεφα αντάρας, βαλτοτόπια που τα σαλεύει μόνο το ψιλοβρόχι, αλλά πάντα μέσα σε αυτές τις εικόνες υπάρχει τοποθετημένος και ο σκύλος που με συντρόφευε, σε ένα «τότε» και σε ένα «εκεί».

Όσα χρόνια και να περάσουν, θα έδινα τα πάντα για ένα ακόμα κυνήγι μαζί τους. Ή για ένα πρωινό που θα στέκονται δίπλα μου σε κάποιο βουνό, εκεί που ο άνεμος σαλεύει το ψηλό χόρτο.

Θα ήθελα όσο τίποτα στον κόσμο την ευκαιρία να αισθανθώ το βάρος της αφοσίωσης τους, για μία ακόμα φορά.

Αλλά είπαμε. Ιδιοτέλειες…

του Δημήτρη Στριλάκου

The post Ιδιοτέλειες…. appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα