Επιστολή του Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

12:07 20/10/2023 - Πηγή: iHunt
Επιστολή του Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
12 Οκτωβρίου2023

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζετε την μεγάλη καταστροφή που βίωσε μεγάλο τμήμα του νομού Έβρου από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2023, κατά τις οποίες κάηκαν χιλιάδες στρέμματα γης και περιουσίες.

Με την εκδήλωση των πυρκαγιών ορθά αποφασίστηκε άμεσα η απαγόρευση της θήρας στις πληγείσες εκτάσεις, όπως ο νόμος ορίζει. Όμως χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και χωρίς ουσιαστικό

λόγο, αποφασίστηκε εντελώς άδικα η απαγόρευση της θήρας σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, δηλαδή και στις εκτάσεις οι οποίες δεν επλήγησαν καθόλου από τις πυρκαγιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Ο Κ. Μητσοτάκης μιλάει για τις απαγορεύσεις θήρας στη Βουλή…HXHTIKO

Η απαγόρευση της θήρας σε όλη την έκταση του νομού μας προκαλεί την εύλογη αντίδραση των κυνηγών, οι οποίοι βιώνουμε ως άδικη την χωρίς αιτιολογία απαγόρευση της θήρας σε όλο τον νόμο και πιστεύουμε ότι αποτελεί άνιση μεταχείριση μας σε σχέση με άλλες πληγείσες περιοχές της Ελλάδας (όπως η Ρόδος όπου απαγορεύτηκε η θήρα μόνο στις καμένες εκτάσεις)

Πολύ περισσότερο η απόφαση αυτή προκαλεί τεράστιο πλήγμα σε όλες τις επιχειρήσεις του νομού, που ασχολούνται είτε με τουρισμό και εστίαση, είτε με το λιανικό εμπόριο ειδών σχετικών με την θήρα, και οι οποίες αναμένουν τον χειμερινό τουρισμό από κυνηγούς όλης της επικράτειας για να επιβιώσουν οικονομικά. Η μαραζωμένη τοπική οικονομία, που αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων, πρέπει να ενισχυθεί κι όχι να πληγεί περαιτέρω με την απώλεια των παραπάνω εισοδημάτων και την συνακόλουθη απώλεια θέσεων εργασίας.

Οι κυνηγοί του Συλλόγου μας και όλων των κυνηγετικών συλλόγων του νομού μας, σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή ως εθελοντές στις ομάδες πυρόσβεσης και στεκόμαστε μέχρι σήμερα αρωγοί στην προσπάθεια της πολιτείας για αποκατάσταση των ζημιών, με την παροχή τροφής στα ζώα (θηρεύσιμα και μη) που διαβιούν στις καμένες περιοχές και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μας ζητηθεί από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες, με τις οποίες έχουμε άριστη συνεργασία.

Και δεν πρέπει να λησμονά κανείς ότι οι κυνηγοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της φύλαξης των συνόρων στην ευαίσθητη περιοχή του Δέλτα του Έβρου, όπως το αποδείξαμε έμπρακτα τον Μάρτιο του 2020, όταν εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην χώρα παράνομα. Ο Έβρος δεν αντέχει να χάσει κι αυτό το μέσο προστασίας των συνόρων του.

Ελπίζουμε να γίνουν κατανοητά τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η καθολική απαγόρευση της θήρας σε όλη την ΠΕ Έβρού και να τροποποιηθεί η σχετική απόφαση, ώστε να επιτραπεί η άσκηση της θήρας στην υπόλοιπη έκταση της ΠΕ Έβρου η οποία δεν έχει πληγεί, καθώς δεν υπάρχει καμία ανάγκη και λόγος συνολικής απαγόρευσης του κυνηγιού σε ολόκληρο τον νομό μας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

The post Επιστολή του Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιστολή, Κ Σ, Αλεξανδρούπολης, Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,epistoli, k s, alexandroupolis, prothypourgo kyriako mitsotaki