Χωρίς τέλος οι επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα στη Δράμα

21:22 14/10/2021 - Πηγή: iHunt

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, τείνει να μετατραπεί πλέον ΚΑΙ ο νομός Δράμας. ΝΕΟ, κρούσμα επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Τετάρτη 13/10/21, σε περιοχή κοντά στο χωριό Ψηλή Ράχη Δράμας, σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” ξαναέπεσε για ΤΕΤΑΡΤΗ φορά στον συνάδερφο Γιάννη Βογιατζόγλου, ταμία του Κ.Σ Δράμας, ώστε να νιώσει για τα καλά την “ευεργετική” παρουσία των “σπάνιων” στο οικοσύστημα και στα σκυλιά του !!!

Τα τρία σκυλιά είχαν σηκώσει ένα λαγό ενώ ο Γιἀννης παρακολουθούσε από κοντά την εξέλιξη της καταδίωξης. Ξαφνικά άκουσε ουρλιαχτά πόνου και αμέσως

ξεκίνησε τρέχοντας και φωνάζοντας προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps, στα 180 μέτρα περίπου. Μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα συνάντησε την 2χρονη σκυλίτσα, η Βέρα, να επιστρέφει στα πόδια του σε κακή κατάσταση με αίματα και πληγές από δαγκωνιές στην ωμοπλάτη του μπροστινού ποδιού.

Προφανώς οι φωνές, η κοντινή απόσταση και κυρίως η ταχύτητα του Γιάννη εμπόδισαν τους λύκους να αποτελειώσουν την άτυχη σκύλα ή και να σκοτώσουν και τα υπόλοιπα. Ο Γιάννης κουβάλησε την σκυλίτσα στην αγκαλιά του στο αμάξι και έφυγε σαν τρελός για τον κτηνίατρο, ενώ ο πατέρας του έμεινε πίσω για να μαζέψει τα υπόλοιπα σκυλιά.

Ο Γιάννης σχολιάζει : “Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που είχα περιπέτειες με λύκους !!! Πριν δύο χρόνια περίπου, σε άλλο μέρος χάσαμε με τον ίδιο τρόπο άλλα 2 σκυλιά και πέρσι την εβδομάδα που επιτράπηκε το κυνήγι άλλον ένα. Από τότε δεν ξαναπατήσαμε εκεί, αλλάξαμε περιοχή αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Σε πάρα πολλές περιοχές του νομού μας παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά.”

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Βέρα στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της και μάλλον θα την γλυτώσει χάρη στην αγάπη και τις φροντίδες του Γιάννη, το αν θα κυνηγήσει ξανά είναι άλλη υπόθεση. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι από τα τόσα που έχει πάθει ο Γιάννης, πριν λύσουν τα σκυλιά έκαναν ένα γύρω την περιοχή πυροβολώντας στον αέρα, ώστε εάν υπήρχε λύκος ή λύκοι να φοβηθούν και να φύγουν κάτι που δεν συνέβη μιας και δεν απομακρύνθηκαν από τις τουφεκιές !!! Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι αφού είχε σημειωθεί η επίθεση στην σκύλα, κτηνοτρόφος της περιοχής φεύγοντας από την στάνη του συνάντησε σε χωματόδρομο αγέλη επτά (7) λύκων να φεύγουν από το σημείο της επίθεσης και ενημέρωσε τον Γιάννη.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

The post Χωρίς τέλος οι επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα στη Δράμα appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα