Μπάχαλο – Ανήμπορος ο Σερίφης να εφαρμόσει τα μέτρα όμως συνεχίζεται η απαγόρευση στο κυνήγι

19:04 7/2/2021 - Πηγή: iHunt

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να αντιληφθούν οι πολίτες το απόλυτο μπάχαλο που δημιούργησε η κυβέρνηση μαζί με τους σοφολογιότατους των γιατρών. Ολημερίς συσκέπτονταν ,το βράδυ προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι …αποφάσισαν. Ούτε το γεφύρι της Άρτας να έκτιζαν τα τζιμάνια της Νέας Δημοκρατίας, που πνίγονται σε κουταλάκια του γλυκού.

Απ‘ τα χαράματα έπιασαν τα καρτέρια της τηλεόρασης οι Υπουργοί για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα αλλά κανείς δεν μπορούσε να μας πει ούτε αν μπορούμε να πάρουμε έναν καφέ στο χέρι την ώρα

που αθλούμεθα στα πεζοδρόμια. Για το κυνήγι ας το ξεχάσουμε για την ώρα, σκέπτεται να το ανοίξει ο σερίφης από 1 Μαρτίου που θα ζεστάνει ο καιρός.

Κόκκινο, ολίγον κόκκινο προς ροζ, βαθύ κόκκινο προς μαύρο, ψέλλιζαν σαν δικαιολογίες οι δύσμοιροι δημοσιογράφοι που ανέλαβαν να εξηγήσουν τις σοφιστείες του σηματοφορεμένου Αγγελιοφόρου και γιατί η Πάτρα που είναι κόκκινη έχει κλειστά σχολεία και η κόκκινη Αθήνα ανοιχτά. Η γιατί οι λαϊκές αγορές που αποτελούν κίνδυνο κλείνουν μεν, αλλά από το επόμενο Σαββατοκύριακο στην κόκκινη Αθήνα.

Αυτά τα επιχειρήματα τα έλεγαν τα παιδάκια της πρώτης. «Κύριε την επόμενη Δευτέρα δεν θα έρθω στο Σχολείο, θα είμαι άρρωστος…».

Και ο τραγέλαφος συνεχίζεται…ο Αδωνις πέντε φορές σε πέντε ώρες άλλαξε την απόφαση για το τέικ αγουέι, για την οποία, υποτίθετα, πάλευαν 10 ώρες οι γιατροί να αποφασίσουν. Και δεν ντρέπονται όλοι τους , γιατροί και κυβερνητικοί, για το θέατρο του παραλόγου που παίζουν και καμαρώνουν κιόλας.

Δέκα ώρες χρειάστηκαν οι γιατροί για να αποφασίσουν ότι πιο κωμικοτραγικά μέτρα ακούσαμε από τότε που ξεκίνησε η παλαβομάρα αυτή. Και τα οποία ακυρώθηκαν σε λίγες ώρες. Τι διάολο συζητούσαν, τι εξίσωση έλυναν και δεν έβγαινε και πόσα τσιπάκια υπολογιστή κάηκαν για να λυθεί επιτέλους η εξίσωση Χαρδαλιά για τον καθορισμό των μετακινήσεων.

Τόσες ώρες σκέψης και σύσκεψης από μια διμοιρία επιστημόνων, ούτε στη ΝΑΣΑ διαρκούσαν τόσο οι συσκέψεις όταν έστελναν πύραυλο στο φεγγάρι, τι συζητούσαν οι δικοί μας? Εκτός και αν ακολουθούσαν την τακτική του Σύριζα που ο Αλέξης τους έβαζε να ξαναψηφίζουν μέχρι το πρωί για να βγεί το αποτέλεσμα που τους είχε μοιράσει από πριν ο ίδιος.

Αδιανόητο να συνέβη κάτι τέτοιο, αν και μια εφημερίδα (Δημοκρατία) το μπουμπούνιξε στο εξώφυλλο του Σαββάτου ότι αυτός ήταν ο λόγος της καθυστέρησης και των διαφωνιών. Καλά που ήταν τηλεδιάσκεψη, θα μπορούσαν να πιαστούν και στα χέρια οι πιο φανατικοί με τους πιο δύσπιστους.

Εγώ πάντως δύσκολα να πιστέψω κάτι τέτοιο. Αποφάσεις γιατρών κατά παραγγελία η με πολιτικά κριτήρια? Αδύνατον. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κρίνει με καθαρά επιστημονικά κριτήρια, ένα από αυτά μας το έκανε λιανά προχθές ο Αγγελιοφόρος στον Χατζηνικολάου. Αν αφήνανε το ψάρεμα ελεύθερο θα έπαιρναν όλοι ένα καλάμι και θα έτρεχαν στις παραλίες τάχα για να ψαρέψουν, μας είπε. Ενώ τώρα τρέχουν στις παραλίες χωρίς να κουβαλάνε καλάμια και δολώματα.

Ξέρετε πόσα μάτια θα έβγαιναν από τον συνωστισμό των ψευτοψαράδων με τα καλάμια ανά χείρας? Και άντε μετά να τους τρέχεις στις ΜΕΘ και στα νοσοκομεία. Που θα τους βάζαμε όλους αυτούς τους μονόφθαλμους? Έμπλεος ενθουσιασμού ο δημοσιογράφος, μπροστά στη μεγαλειώδη σοφία των γιατρών που αποκάλυψε ο Αγγελιοφόρος, υποκλίθηκε σιωπηλός στη σεμνότητα του ανδρός. Δεν πήρε τη δόξα από τους γιατρούς, αυτός απλά μεταφέρει, σαν τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, τις εντολές του Κυρίου του. Προς όλες τις κατευθύνσεις, όπου υπάρχουν ευήκοα ώτα. Και αν δεν υπάρχουν, ακόμη χειρότερα για τα ώτα.

Εννοείται ότι ξέχασαν πάλι να ασχοληθούν με το κυνήγι οι γιατροί ούτε και κανείς από την κυβέρνηση όμως δεν το ζήτησε. Και ποιος να το ζητήσει, η αντικυνηγετική συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας που ετοιμάζει τις αποφάσεις απαγόρευσης του κυνηγιού? Εξ άλλου ο κίνδυνος διασποράς του κορονοιού στα πεύκα και ιδίως στις οξιές και στα παλιούρια, που δεν έχουν φύλλα αυτή την εποχή, παραμένει τεράστιος και απαιτεί δραστικά μέτρα.

Φαίνεται ότι η εστίαση άνοιξε ειδικά για τον πρωθυπουργό. Η φωτό είναι από την Ικαρία, όπου προκλητικά ο πρωθυπουργός γευμάτισε χωρίς να τηρεί τα απαραίτητα μέτρα. Μετά φταίνε τα τσίπουρα των κυνηγών…..

Ενώ άμα μαζευτούν για τσιμπούσι καμιά τριανταριά νοματαίοι με νταούλια και βιολιά , με μπροστάρη τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν τρέχει τίποτε. Εκεί δεν κολλάς κορονοιό , μόνο στα βουνά γυροφέρνει ο ιός και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός μας νοιώθει ασφαλής στα νησιώτικα τραπεζώματα και απαγορεύει το κυνήγι. Άσε που όταν παρίσταται στο τσιμπούσι και ένας καθηγητής Ιατρικής τολμάει να εμφανιστεί ο κορονοιός? Που να τολμήσει. Αν και ιός ντρέπεται.

Όταν οι πολιτικοί παριστάνουν τους γιατρούς, οι γιατροί ντύνονται πολιτικοί και οι πρωθυπουργοί κλείνουν κυνήγι και ψάρεμα αλλά το ρίχνουν στα τσιμπούσια με τους παρατρεχάμενους, το αποτέλεσμα είναι μια ιλαροτραγωδία που προσφέρει αστείρευτη πηγή έμπνευσης στους γελοιογράφους και μια ατέλειωτη οργή στους πολίτες. Αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη η κατάσταση, θα περνούσαμε υπέροχα τώρα που δεν υπάρχουν κινηματογράφοι και θέατρα να βλέπουμε και καμιά κωμωδία της προκοπής.

Πάντως για να αποφύγουν το μπάχαλο την επόμενη Παρασκευή και να λύσουν γρήγορα τον μαθηματικό γρίφο της εξίσωσης των μετακινήσεων ή Νόμο Χαρδαλιά, όπως θα κατοχυρωθεί στα Μαθηματικά, τους δίνω τη λύση, όπως βγήκε από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Για τον υπολογισμό της Μετακίνησης των πολιτών (Μ= δυνατότητα μετακίνησης) ισχύει η παρακάτω εξίσωση. Ο πολίτης θα κάνει τους υπολογισμούς χειρόγραφα σε ειδικό έντυπο ή στον υπολογιστή και όσοι δεν διαθέτουν υπολογιστή στα ΚΕΠ και αυτόματα θα ξέρει αν μπορεί να μετακινηθεί.

Μ= Β-2/3 + Ζ * log Y – H * π/ Τ*tan θο – Κ * Η3/5

(Β= το βάρος του κάθε πολίτη σε γραμμάρια, Ζ= το μέγεθος των παπουτσιών εκφρασμένο σε χιλιόμετρα για να ληφθεί υπόψη η μέγιστη απόσταση μετακίνησης, Υ= η ημερομηνία γέννησης σε Ιουλιανές ημέρες με αφετηρία το 1900, π=3.14159, Τ= θερμοκρασία αέρα σε βαθμούς Κέλβιν, θο= γεωγραφικό πλάτος του τόπου μετακίνησης, Κ=συντελεστής συσσώρευσης, που θα παίρνει τυχαίες τιμές από 1 έως 100, για να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις και Η= σταθερά του HARD που ορίζεται από τον τύπο.)

Η=(σ2/3 * ν-5/7)/ log P ,

όπου σ= ο αριθμός των ψαράδων, ν= αριθμός των κυνηγών και Ρ= πληθυσμός όλων των πολιτών άνω των 18 ετών.

Αν το Μ>0 τότε ο πολίτης θα έχει δικαίωμα μετακίνησης ακόμη και αν είναι κυνηγός ή ψαράς, ο νόμος Χαρδαλιά ισχύει για όλους. Αν το Μ

Keywords
Τυχαία Θέματα