Z’ ΚΟΘ : Ξεκίνησε ο εμπλουτισμός βιοτόπων με ορεινές πέρδικες…VIDEO

19:19 3/9/2021 - Πηγή: iHunt

Ξεκίνησε η διανομή ατόμων ορεινής πέρδικας από το εκτροφείο του Κ.Σ. Βόλου στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Ζ΄Κ.Ο.Θ. που διέθεταν εγκεκριμένο σχέδιο εμπλουτισμού απελευθέρωσης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο εκτροφείο μεταξύ των προέδρων της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσό Ευάγγελο ,του προέδρου του Κ.Σ. Βόλου κ. Μόσδρομου Ιωάννη και του υπευθύνου του εκτροφείου κ. Καραγιώργου Γιώργου κατανεμήθηκαν στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας περίπου 400 άτομα ορεινής πέρδικας, τα οποία απελευθερώθηκαν απευθείας στο φυσικό περιβάλλον καθώς τα πουλιά χαρακτηρίζονταν από άριστη υγειονομική κατάσταση

και πτητική ικανότητα. Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν στους Συλλόγους ακόμη 400 άτομα ορεινής πέρδικας , τα οποία αρχικά θα φιλοξενηθούν σε πυρήνες προσαρμογής και έπειτα θα απελευθερωθούν.

Παράλληλα με την διανομή και την απελευθέρωση των ατόμων της ορεινής πέρδικας θα πραγματοποιηθεί και η απελευθέρωση 800 ατόμων πεδινής πέρδικας σε καταφύγια άγριας ζωής.

Παρά το γεγονός των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν φέτος στη χώρα μας κατά την περίοδο του καλοκαιριού -παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες – , τα αποτελέσματα της αναπαραγωγικής διαδικασίας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των Κυνηγετικών Συλλόγων της Ζ΄Κ.Ο.Θ.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των προέδρων βασισμένη πάντα στην εμπειρία και την επιστημονική γνώση που χαρακτηρίζει τέτοιου είδος προσπάθειες , ο πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ. δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση ορισμένων έργων –παρεμβάσεων , τα οποία θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα της αναπαραγωγικής διαδικασίας καλύπτοντας στο μέγιστο βαθμό τους αστάθμητους παράγοντες που δύναται να επηρεάσουν μια τέτοιου είδους διαδικασία.

Με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ευελπιστούμε ότι την επόμενη χρονιά τα στάδια της αναπαραγωγικής διαδικασίας θα αποφέρουν μεγαλύτερο αριθμό νεοσσών , τα οποία θα απελευθερωθούν σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας , εμπλουτίζοντας όλους τους βιοτόπους αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τον πληθυσμό τους και συνάμα την κυνηγετική κάρπωση.

Η προσπάθεια και η επιμονή τόσων χρόνων σε συνδυασμό με την υπάρχουσα τεχνογνωσία από πέρυσι αποφέρουν καρπούς καθώς απελευθερώθηκαν εκατοντάδες άτομα ορεινής και πεδινής πέρδικας καταδεικνύοντας το φιλοθηραματικό έργο των κυνηγετικών οργανώσεων σε όλες τις βαθμίδες.

Για ακόμη μια φορά καλώ όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να είναι κοντά στις κυνηγετικές οργανώσεις , διότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προασπίσουμε και να θωρακίσουμε τα συμφέροντα του κυνηγίου.

Βαγγέλης Μπαλατσός

Πρόεδρος Ζ’ ΚΟΘ

The post Z’ ΚΟΘ : Ξεκίνησε ο εμπλουτισμός βιοτόπων με ορεινές πέρδικες…VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Z’ ΚΟΘ, Ξεκίνησε, …VIDEO,Z’ koth, xekinise, …VIDEO