Ζητείται παραίτηση Γεροβασίλη: Τρία χρόνια παράνομα βουλευτής


Πολιτική «θύελλα» έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με το οποίο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, κατείχε επί τρία χρόνια, κατά παράβαση του Συντάγματος την ιδιότητα του βουλευτή και ταυτόχρονα ήταν μέτοχος σε εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες προς το δημόσιο.

Ενώ εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012 και με βάση το άρθρο 57 του Συντάγματος θα έπρεπε εντός οκτώ ημερών να παραιτηθεί από μέτοχος της εταιρείας «ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Ο.Ε.» που παρέχει ακτινοδιαγνωστικές υπηρεσίες στην Άρτα, συνεργαζόμενη με τον ΕΟΠΥΥ και το νοσοκομείο της πόλης, μεταβίβασε τις μετοχές της στον γιό της Απόστολο Κτενά, στις 30 Ιουλίου του 2015, δώδεκα ημέρες μετά την ορκωμοσία της ως κυβερνητικής εκπροσώπου (αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί σήμερα).

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, καλεί την βουλευτή Άρτας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να παραδώσει την έδρα της, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά της ήταν κατάφωρα αντισυνταγματική και προκλητική και προσθέτοντας ότι η ενέργειές της δεν θα περάσουν χωρίς επιπτώσεις.
Από την άλλη πλευρά, με μακροσκελή ανακοίνωσή της, η Όλγα Γεροβασίλη υποστηρίζει, ότι δεν παραιτήθηκε από την εταιρεία της, επειδή δεν θεωρεί ότι υπήρχε ασυμβίβαστο, όσο ήταν βουλευτής, ενώ παραιτήθηκε όταν έγινε υπουργός, επειδή υπάρχει πράγματι ασυμβίβαστο για τα μέλη της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα