Καλωσορίζοντας το 2017

Το 2017 – μπορούμε να το πούμε και να το τεκμηριώσουμε όσο καλύτερα γίνεται – είναι η χρονιά όπου η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα επιβεβαιώσει το οριστικό της διαζύγιο με την πραγματικότητα!

Ο ίδιος, οι άμεσοι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, οι υπουργοί του αλλά και τα συντρόφια της Πλατείας Κουμουνδούρου όχι μόνο συνεχίζουν να ζουν τον μύθο της «πρώτη φορά Αριστερά» αλλά επιδιώκουν με κάθε μέσο, κάθε ώρα και λεπτό,

παρουσιάσουν τον μύθο τους για πραγματικότητα.

Η δική τους πραγματικότητα διαμορφωμένη μέσα από τους μύθους τους ζει μόνο στις εκπομπές της υπό αυστηρό κυβερνητικό έλεγχο ΕΡΤ και πουθενά αλλού... Άλλωστε, τόσα χρόνια μέσα στη κάπνα και την θολούρα των κομματικών γραφείων όπου η συγγραφή μιας προκήρυξης μπορούσε να κρατάει μέρες και νύχτες οι σύντροφοι δεν έκαναν καν το κόπο να συνομιλήσουν ως απλοί πολίτες με την πραγματικότητα ή τις πραγματικότητες που ζει και βιώνει η κοινωνία ήδη από τα χρόνια της ύστερης μεταπολίτευσης που έφεραν μαζί τους την οικονομική κατάρρευση.

Η δική τους πραγματικότητα δεν καταδέχεται καν να ασχοληθεί με την έκδοση εγκυκλίων που θα έπρεπε να καθορίζουν το τι και το πώς της καταβολής των έτσι και αλλιώς αυξημένων ποσών για ασφαλιστικές εισφορές. Εκατομμύρια πολίτες – είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες- θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους αλλά ακόμη χάρις στην ...ικανότητα των κυβερνητικών στελεχών δεν γνωρίζουν το πόσο βαθιά θα πρέπει να φθάσει το χέρι τους.

Στην εκπνοή του 2016 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εδέησε να βάλει καμιά δύο υπογραφές αλλά για να λειτουργήσει πλήρως το νέο σύστημα χρειάζονται δεκάδες εγκύκλιοι... Δεν το λέω εγώ, οι ειδικοί το λένε και το επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία.

Οι υπουργοί ζουν τον μύθο της διακυβέρνησης της Αριστεράς και τα κομματικά στελέχη δεν θέλουν επ' ουδενί να τους χαλάσουν την ωραία ατμόσφαιρα. Άλλωστε, για μια ατμόσφαιρα ζει ο πρωθυπουργός. Μια... Κούβα, ένα... Βερολίνο, μια... Ουάσιγκτον. Δεν είναι ο σύντροφος Αλέξης για τα καθημερινά πράγματα... Πλήττει...

Keywords
Τυχαία Θέματα