Υποτονικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές παρά τα θετικά στοιχεία ΑΕΠ στην Κίνα

Κυρίως ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ, το οποίο κινήθηκε εντός των στόχων των αναλυτών για το γ' τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,7% σε ετήσια βάση και κατά 1,8% σε τριμηνιαία βάση.

«Η ανάπτυξη δεν αποτελεί πλέον ανησυχία, καθώς η αγορά ακινήτων πηγαίνει πολύ καλά» σχολιάζει ο Raymond Yeung, επικεφαλής οικονομολόγος

για την Κίνα στην ΑΝΖ.

Άλλα macro που βγήκαν από την Κίνα, όπως οι λιανικές πωλήσεις έδειξαν αύξηση 10,7% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 6,1%, λιγότερο από τις προσδοκίες της αγοράς (6,4%).

Αυτή η διαφορά προσδοκιών άσκησε πιέσεις στο αυστραλιανό δολάριο το οποίο υποχώρησε στο $0,767 από το $0,769 πριν την ανακοίνωση των στοιχείων.

Η αντίδραση των κινεζικών αγορών ήταν ήπια, με τους δείκτες να καταγράφουν οριακές διακυμάνσεις κι εναλλαγές προσήμων.

Το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε ελαφρώς έναντι των υπολοίπων «σκληρών» νομισμάτων.

Η βρετανική στερλίνα ενισχύθηκε στο $1,2314.

Στο ταμπλό, η BHP Billiton υποχώρησε κατά 1,17% ενώ η Whitehaven Coal κατέγραψε ράλι 4% μετά την ανακοίνωση περισσότερων πωλήσεων από τις αναμενόμενες.

«Άλμα» 9,93% για τη Sharp μετά την είδηση ότι η εταιρεία πρόκειται να εμφανίσει λειτουργικά κέρδη ξανά, για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια, περίπου 40 δισ. γεν το 2016.

Κέρδη 9,5% για την Mitsubishi Motors, άνοδος 0,4% για την Nissan.

Στην αγορά πετρελαίου οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά χάρη στα στοιχεία από τις ΗΠΑ που έδειξαν πτώση στα αποθεματικά αλλά και την ανακοίνωση του OPEC που ανέφερε ότι μια μείωση της παραγωγής είναι εφικτή.

Η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά 0,9% στα 52,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 1% στα 50,78 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα