Ύποπτες σχέσεις του Ghosn με το Παλάτι των Βερσαλιών ερευνά η Renault

Η Renault διερευνά μια συμφωνία χορηγίας με το Παλάτι των Βερσαλλιών, που περιλάμβανε προσωπικό επίδομα ύψους 50.000 ευρώ για τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας Carlos Ghosn, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία σχεδιάζει τώρα

να ειδοποιήσει τους εισαγγελείς, όπως ανέφερε σε δήλωσή της, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο ρεπορτάζ της Le Figaro.

Η χορηγία της Renault για τις ανακαινίσεις στο Παλάτι των Βερσαλλιών κάλυψε επίσης τη μίσθωση του παλατιού Grand Trianon για τη γαμήλια δεξίωση του Ghosn το 2016, ανέφερε η γαλλική εφημερίδα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αντικατέστησε τον Ghosn ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο στις 24 Ιανουαρίου, περισσότερο από δύο μήνες μετά τη σύλληψή του στην Ιαπωνία για ισχυρισμούς περί οικονομικών παραβιάσεων στη Nissan, τον έτερο της συμμαχίας.

Η Renault διενεργεί εσωτερική έρευνα για τις πληρωμές της προς τον Ghosn εν όψει τη σύλληψή του. Μέχρι τώρα, δεν είχε ακόμη επισημάνει τυχόν οικονομικές παρατυπίες.

Η έρευνα "αναγνώρισε ότι ο κ. Ghosn είχε λάβει προσωπικό επίδομα ύψους 50.000 ευρώ υπό τη σύμβαση χορηγίας με το Παλάτι των Βερσαλιών", δήλωσε η Renault την Πέμπτη.

Renault αποφάσισε να φέρει τα ευρήματα αυτά στις δικαστικές αρχές", ανέφερε.

Ο Ghosn παραμένει υπό κράτηση στην Ιαπωνία με περιορισμένες δυνατότητες να απαντήσει δημοσίως στους ισχυρισμούς εναντίον του.

Η γαμήλια δεξίωση της 8ης Οκτωβρίου 2016 για τον Ghosn και η δεύτερη σύζυγός του, η Carole, προσέλκυσε την προσοχή του κοινού για τα πολυτελή κοστούμια με θέμα τη Marie Antoinette.

Η επιτροπή δεοντολογίας της Renault ενημερώθηκε για τα ευρήματα της έρευνας την Τετάρτη, ανέφερε στο Reuters μια πηγή με γνώση του θέματος.

Η Renault πρέπει να επιδείξει "πλήρη διαφάνεια"

Η Renault πρέπει να επιδείξει "πλήρη διαφάνεια" καθώς επιθεωρεί τις επιχειρηματικές της πρακτικές, δήλωσε σχετικά με το θέμα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire την Πέμπτη.

"Ο έλεγχος της Renault έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, είχα προσωπικά απαιτήσει αυτόν τον έλεγχο", πρόσθεσε ο Le Maire, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε μια επιχειρηματική εκδήλωση στο Παρίσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα