Η αντιμονοπωλιακή πολιτική της Γερμανίας δημιουργεί προβλήματα στο Facebook

Η εταιρεία Facebook Inc. έλαβε περιθώριο 12 μηνών, προκειμένου να αλλάξει την πολιτική δεδομένων των χρηστών του facebook και τον τρόπο που συνδυάζει τα δεδομένα κάθε χρήστη. Η εξέλιξη αυτή συνέβη μετά από μια άνευ προηγουμένου γερμανική έρευνα που συνδυάζει την προστασία δεδομένων και την ένταση του ανταγωνισμού.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο της Γερμανίας

για τα cartel, απαγόρευσε στην εταιρεία κοινωνικών δικτύων ενημέρωσης να συνδυάζει δεδομένα χρηστών από διάφορες πηγές, με το επιχείρημα ότι η απόφασή της δίνει την εξουσία στους χρήστες να «εμποδίσουν το Facebook να συλλέγει και να χρησιμοποιεί τα δεδομένα τους χωρίς περιορισμούς». Από την πλευρά της, η Facebook Inc. δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης, η οποία -όπως ανάφερε η εταιρεία-την στοχοποιούσε αδίκως.

"Οι άνθρωποι ζητούν πάντα να διασπάσουν τις τεράστιες εταιρίες του διαδικτύου", δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Βόννη ο Andreas Mundt , επικεφαλής του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Καρτέλ. "Λοιπόν αυτό που κάνουμε σήμερα είναι κάτι σαν να τα διασπάμε εσωτερικά".

Η απόφαση της Πέμπτης είναι το αποτέλεσμα μιας τριετούς έρευνας σχετικά με το πώς το Facebook συγκεντρώνει τα δεδομένα των χρηστών του και κατά πόσο χρησιμοποιεί παράνομα την ισχύ της στην αγορά, προκειμένου να κάνει τους χρήστες να συμφωνήσουν να παραδώσουν τις πληροφορίες τους. Δεν επιβλήθηκε πρόστιμο. Η εταιρεία έλαβε 12 μήνες για να συμμορφωθεί με την απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα