Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω εμπορικού πολέμου

Το πετρέλαιο επέκτεινε τις απώλειές του, αφότου μετά από ένα άλμα-έκπληξη στα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου μείωσε τις ανησυχίες σχετικά με μια κρίση εφοδιασμού, ενώ οι φόβοι ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας επιβαρύνουν τις προοπτικές της ζήτησης.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν έως και 1% στη Νέα

Υόρκη, μετά από μια πτώση 2,7% την Τετάρτη, τη μεγαλύτερη πτώση σε σχεδόν τρεις εβδομάδες. Τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 4,7 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2017, παρά τις προσδοκίες για μείωση, ενώ τα αποθέματα καυσίμων ανέβηκαν επίσης.

Το πετρέλαιο βρίσκεται στην πορεία για την πρώτη μηνιαία απώλεια του τρέχοντος έτους, μετά από μια δραματική κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Παρόλο που δεν υπάρχει έλλειψη κινδύνων για την προσφορά - συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών να επεκτείνει τις μειώσεις παραγωγής ή ότι η αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή θα διαταράξει τις ροές ενέργειας - τα διογκούμενα αποθέματα ΗΠΑ αμβλύνουν αυτές τις ανησυχίες.

Το αμερικανικό αργό (WTI) για τα συμβόλαια του Ιουλίου υποχώρησαν 52 σεντς, ή 0,9%, στα $60,90 το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στις 10:15 π.μ. ώρα Λονδίνου. Νωρίτερα, υποχώρησε στα $60,79 το βαρέλι, το χαμηλότερο σημείο από τις 14 Μαΐου.

Το Brent για τα συμβόλαια του Ιουλίου υποχώρησε 69 σεντς, ή 1%, στα 70,30 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Τα συμβόλαια έχασαν $1,19, στα $70,99 την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα