Βαθαίνει η πτώση στο ΧΑ - Πιέσεις σε Eurobank - Εθνική

του Δημήτρη Παφίλα

Την δίνη της ευρωπαϊκής πτώσης ακολουθεί και η Αθήνα καθώς η Γερμανία σημειώνει και τις υψηλότερες απώλειες έως 1,8% . Στην Αθήνα, η βουτιά διαμορφώνεται πάνω απο 1% καθώς οι πιέσεις στην μετοχή της Eurobank, σε Εθνική αλλά και ορισμένα blue Chips έχουν βαρύνει το κλίμα.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις

722,15 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,36%.

H εικόνα στην ελληνική αγορά είναι άσχημη τρεις ημέρες πριν τις εκλογές καθώς εισήλθαν οι νέες μετοχές της Eurobank ενω οι δημοσκοπήσεις δίνουν μια διπλή εικόνα. Απο τη μια πλευρά, οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα πάνω απο 7-6% και ορισμένες δείχνουν μείωση της «ψαλίδας» στο 3,5%.

Όμως, οι στοιχηματικές δίνουν προβάδισμα πάνω απο 6 μονάδες. Μια μερίδα των ξένων επενδυτών – κυρίως αμερικανικά funds- θεωρούν ότι παρά την επιφυλακτικότητα θεωρούν ότι, το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ξεκάθαρο . Πάνω απο 6% η πτώση στην Εurobank, η οποία κινείται στα 0,7025 ευρω.

Όπως φαίνεται στις τράπεζες η τάση που ακολουθούν οι ξένοι στις τράπεζες είναι αγορές σε Alpha Bank και Πειραιώς και πωλήσεις σε Eurobank, Εθνική καθώς τις δυο τελευταίες τις θεωρούν πιο ακριβές μετά την τελευταία άνοδο.


Με πτώση 3,01% η Εθνική Τράπεζα στα 1,998 ευρώ. Με οριακές απώλειες 0,16% η Alpha bank και η Τράπεζα Πειραιώς.


Πιέσεις, όμως, υπάρχουν και σε άλλα blue Chips με τον Μυτιληναίο να χάνει 2,33% και 39 χιλ κομμάτια. Με πτώση 0,71% η Coca – cola στα 32,07 ευρώ. Βουτιά 3,19% η Βιοχάλκο στα 2,88 ευρώ. Mε βουτιά 8,35% η μετοχή της Ιντραλοτ στα 0,324 ευρώ.Οι συναλλαγές ανήλθαν σε 20,1 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα