Υποχωρούν ελαφρώς οι αποδόσεις στην ευρωζώνη μετά τα θετικά σημάδια της ΕΚΤ

Οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη έμειναν κοντά στα επίπεδα κλεισίματος της Παρασκευής, μετά από περαιτέρω σχόλια από τους αξιωματούχους της ΕΚΤ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τα οποία αντιστάθμισαν την ώθηση που προκάλεσε η ισχυρότερη ασιατική χρηματιστηριακή αγορά λόγω της προόδου στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ.

Τα σχόλια των στελεχών της ΕΚΤ Francois Villeroy de Galhau και ο Olli Rehn το σαββατοκύριακο ενίσχυσαν τις προσδοκίες για νέα μέτρα στήριξης από την κεντρική τράπεζα.

Όμως, ενώ οι μετοχές της Ασίας ενισχύθηκαν γενικά τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές τόλμησαν να ελπίσουν για προόδους στις εμπορικές συνομιλίες της Κίνας στην Ουάσινγκτον, η αλλαγή αυτή δεν προκάλεσε μεγάλη θετική κίνηση στις αγορές ομολόγων της ευρωζώνης.

Επιπλέον, με τους επενδυτές των Η.Π.Α. Να βρίσκονται εκτός λόγω της αργίας της ημέρας του Προέδρου, η σημερινή διαπραγμάτευση είναι πιθανό να παραμείνει επίπεδη.

Οι αναλυτές βασίστηκαν στα σχόλια του Villeroy de Galhau για να δείξουν ότι εάν η οικονομική επιβράδυνση της Ευρώπης αποδειχθεί μόνιμη, η ΕΚΤ ενδέχεται να καθυστερήσει την οδηγία της σχετικά με τα επιτόκια.

Οι προσδοκίες για νέο γύρο φθηνής χρηματοδότησης για τις τράπεζες από την ΕΚΤ βοήθησαν τα περιφερειακά ομόλογα τη Δευτέρα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας υποχωρεί κατά 1,07% τη Δευτέρα, στο 2,77, ενώ στην Ισπανία η απόδοση του 10ετούς τίτλου υποχωρεί επίσης κατά 0,24% στο 1,24.

Στη Γερμανία, υποχώρηση 0,97% καταγράφει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, η οποία παραμένει κοντά στο μηδέν, ενώ υποχώρηση καταγράφει και ο 10ετής τίτλος της Γαλλίας κατά 0,22%.

Keywords
Τυχαία Θέματα