Γιατί μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με αυτήν τη μικρή τρύπα στο πάνω μέρος του αυτιού τους

Δεν πρόκειται για τρύπα από σκουλαρίκι, αλλά υπάρχει απόλυτα επιστημονική εξήγηση για την ύπαρξή της στο επάνω μέρος του δεξιού (συνήθως) αυτιού μερικών ανθρώπων.

Αυτοί αποτελούν μάλιστα μόλις το 1% του πληθυσμού της Γης, ενώ το σημάδι δεν είναι τίποτα άλλο από μία κληρονομική γενετική ανωμαλία που ονομάζεται «preauricular sinus» (προωτιαίος ρινικός κόλπος).

Σύμφωνα με το Business Insider, αυτή παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από έναν επιστήμονα που γύριζε

το κεφάλι στο Van Heusinger, το μακρινό 1864. Η ανωμαλία μπορεί να εμφανιστεί και στα δύο αυτιά ή μόνο στο ένα με πιο... πιθανό το δεξί.

Αυτό ωστόσο που έκανε τους περισσότερους να ανατριχιάσουν είναι η μετέπειτα αποκάλυψη του εξελικτικού βιολόγου Neil Shubin, ο οποίος πιστεύει ότι οι συγκεκριμένες τρύπες θα μπορούσαν να είναι κάποιο απομεινάρι από τα βράγχια των ψαριών!

Σε περίπτωση που ανήκετε στο 1% αυτών των ανθρώπων δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μπορεί να σχετίζονται με διάφορα πράγματα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουν την τάση να προκαλούν προβλήματα.

Στην πραγματικότητα, ο προωτιαίος κόλπος δεν είναι κάποια επικίνδυνη σωματική ανωμαλία, αν και ενδέχεται κάποιες φορές να παρουσιάσει μικρές μολύνσεις που αντιμετωπίζονται εύκολα με αντιβιοτικά. Οι δε επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί έναντι του χειρουργικού κλείσιμου της μικρής αυτής τρύπας.

Είναι πάντως εξαιρετικά σπάνιο να εντοπίσετε κάποιον δίπλα σας με αυτήν την τρύπα στο αυτί.

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα