Υποχωρεί το ΧΑ μετά τις πληροφορίες για την εκταμίευση του 1 δισ.

Υποχώρηση καταγράφει η Αθήνα, μετά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την επιβράδυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις πληροφορίες για αναβολή της απόφασης για την εκταμίευση των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.

Παρά την ανακοίνωση της ΕΚΤ να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο παροχής ρευστότητας TLTROs, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες

0,64% στις 702 μονάδες, με τις τράπεζες να υποχωρούν πλην της Εθνικής και της Alpha Bank που κινούνται με θετικό πρόσημο.

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται Eurobank με -0,8% και Πειραιώς -1%, ενώ οριακά κέρδη καταγράφουν Εθνική με +0,8% και Alpha Bank με +0,1%. Ο Τραπεζικός δείκτης κινείται πέριξ των 550 μονάδων.

Στις υπόλοιπες μετοχές του καταγράφονται πτωτικές τάσεις με χαμηλές συναλλαγές, με την μεγαλύτερη πτώση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Viohalco, ΕΧΑΕ ενώ ανοδικά επιχειρούν Jumbo, και Motor Oil.

H αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 35 εκατ. ευρώ

Οι αιτίες που επιδρούν αρνητικά στην αγορά είναι αφενός η εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2018 στο 1,9% - δηλαδή οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις κυβέρνησης και Κομισιόν για ανάπτυξη 2% - και αφετέρου οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ότι παραμένουν ανεκπλήρωτα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων ύψους 1 δισ. και ως εκ είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει απόφαση για την αποδέσμευση των χρημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα