Υποχωρεί η στερλίνα, επειδή χάνει έδαφος η Μέι

Η βρετανική λίρα υποχώρησε σήμερα, μετά από μια δημοσκόπηση που έδειξε ότι οι Βρετανοί Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι ίσως χάσουν την ευρεία πλειοψηφία στις εκλογές της 8ης Ιουνίου και να βρεθούν απέναντι σε ένα αδύναμο να εφαρμόσει την πολιτική τους, Κοινοβούλιο.

Η στερλίνα έπεσε σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα νομίσματα της "Ομάδας των 10"

πιο σημαντικών νομισμάτων στον κόσμο με εμπορική αξία (αμερικανικό δολάριο, ιαπωνικό γιεν, βρετανική λίρα, ελβετικό φράγκο, αυστραλιανό δολάριο, νεοζηλανδικό δολάριο, καναδικό δολάριο, σουηδική κορώνα και νορβηγική κορώνα, ενώ ορισμένοι τραπεζικοί κύκλοι προσθέτουν και τη δανική κορώνα). Η πτώση αυτή σημειώθηκε μετά από μια δημοσκόπηση της YouGov στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, βασισμένη σε ένα νέο μοντέλο, που έδειξε ότι το κόμμα της συντηρητικής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, μπορεί να υποχωρήσει έχοντας μια πλειοψηφία που δεν θα ξεπερνά τις 16 έδρες. Νωρίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, η στερλίνα είχε ενισχυθεί, παρά την επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας και τους αυξημένους κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών, καθώς οι μετρήσεις της κοινής γνώμης έδειχναν μια ευρεία επικράτηση των Τόρις.

Οι απώλειες στη λίρα αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα για το ότι οι αγορές δεν είναι έτοιμες για μια "κλειστή" εκλογή και για ένα απρόθυμο κονοβούλιο" δήλωσε ο Σην Κάλοου, ανώτεροστέλεχος στρατηγικής στην Westpac Banking Corp. Του Σίδνεϊ. "Οι βραχυχρόνιες κερδοσκοπικές τοποθετήσεις έχουν αποσυρθεί, αφήνοντας τη λίρα να αναζητά τη δική της κατεύθυνση"

"Η διαφάνεια στη λίρα είναι ένα άλλο παράδειγμα των αγορών που δεν προετοιμάζονται για στενές εκλογές, πόσο μάλλον για ένα κρατικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο Sean Callow, ανώτερος στρατηγικός νομίσματος της Westpac Banking Corp. στο Σίδνεϊ. "Οι κερδοσκοπικές βραχείες θέσεις έχουν ξετυλιχθεί, αφήνοντας τη στερλίνα να ψάχνει για νέα κατεύθυνση. Έτσι, οι κερδοσκόποι μπορούν να επαναφορτώσουν θέσεις λίγων στερλίνων εάν οι εκλογές είναι πράγματι πολύ πιο κοντά από ό, τι υπονοούσε ο έντονος αγώνας όταν ανακοινώθηκαν οι εκλογές. "

Η Westpac είναι ο δεύτερος οργανισμός στην πρόβλεψη της πορείας νομισμάτων με τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην τελευταία κατάταξη του Bloomberg, και διατηρεί τις προσδοκίες του ότι η στερλίνα θα μειωθεί στα 1,26 δολάρια τον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε ο Κάλοου.

Keywords
Τυχαία Θέματα