Υπάρχουν χρήματα στα σκουπίδια, κι οι κινεζικές επιχειρήσεις τα εισπράττουν

Η μετοχή της Dynagreen Environmental Protection Group, η οποία συλλέγει, αποθηκεύει και αποτεφρώνει σκουπίδια, έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 500% από τότε που οι μετοχές της άρχισαν να διαπραγματεύονται στη Σαγκάη, στις 11 Ιουνίου, κι αποτελεί την καλύτερη απόδοση αυτής της χρονιάς μεταξύ των μετοχών που διαπραγματεύονται εκεί. Είναι μεταξύ των ειδικών στην αξιοποίηση αποβλήτων που είναι έτοιμοι να επωφεληθούν από την τύπου "μαστίγιο και ακρότο" προσέγγιση της Κίνας, προκειμένου

να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη ροή απορριμμάτων στον κόσμο.

Η κυβέρνηση δήλωσε αυτό το μήνα ότι τα νοικοκυριά σε ολόκληρο το κράτος θα πρέπει για πρώτη φορά να πληρώσουν για την περισυλλογή απορριμμάτων μέχρι το 2020 και, επίσης, ότι τα όρια στους χώρους υγειονομικής ταφής θα είναι πιο αυστηρά. Άλλες πρόσφατες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης σε 46 μεγάλες πόλεις, όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη.

"Ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες διαχείρισης στερεών αποβλήτων έχουν υποτιμηθεί από την αγορά είναι ότι ο πελάτης τους είναι η κυβέρνηση, αντί των πολιτών και των βιομηχανικών επιχειρήσεων", δήλωσε ο Zhengtao Qi, αναλυτής της China International Capital Corp. "Η δημιουργία ενός συστήματος αγοράς για τη βιομηχανία έως το 2020, με τα άτομα που πληρώνουν για τη διάθεση των αποβλήτων, θα μειώσει τον κύκλο πληρωμών κατά περισσότερο από το ήμισυ".

Περίπου 100 δισεκατομμύρια γιουάν (14,6 δισεκατομμύρια δολάρια) συμβολαίων υγιεινής και ταξινόμησης απορριμμάτων υπογράφηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με την περιβαλλοντική εταιρεία συμβούλων Huanjing Sinan. Και οι προσφορές συνεχίζονται. Η εταιρεία Fujian Longma Environmental Sanitation Equipment Co. και η Tus-Sound Environment Resources Co. υπέγραψαν συμβάσεις 30 ετών, αξίας καθεμιάς άνω των 900 εκατομμυρίων γιουάν για τις υπηρεσίες τους, αυτό το μήνα.

"Οι αναθεωρημένοι νόμοι και η εφαρμογή της παρακολούθησης συνεπάγονται ότι η αγορά στερεών αποβλήτων πρόκειται να επεκταθεί", ανέφερε ο Zhu Haibin, αναλυτής της Essence Securities Co., σε έκθεση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα. "Το μεγαλύτερο δυναμικό είναι σε τομείς όπως η καύση απορριμμάτων και η διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων, μαζί με την διαχείριση απορριμμάτων και την επέκταση της διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων από τις αστικές, και σε αγροτικές περιοχές".

Keywords
Τυχαία Θέματα