Ξεπέρασε τα 72,30 δολάρια το αργό πετρέλαιο

Εντυπωσιακή πορεία ακολούθησαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, με το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTI) να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014, λόγω προβλημάτων στην παραγωγή τόσο του Καναδά όσο και της Λιβύης.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το WTI ενισχύθηκε άνω του 3% για να φθάσει στο επίπεδο των 72,76 δολαρίων, δηλαδή στο υψηλότερο από τις 26 Νοεμβρίου 2014, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε και τα 73 δολάρια.

Το αντίστοιχο προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent ενισχύθηκε κατά 1,9%

στα 77,72 δολάρια το βαρέλι.

Το ράλι πυροδότησαν οι χθεσινές απειλές ΗΠΑ για κυρώσεις στις χώρες που δε σταματήσουν να εισάγουν από Ιράν, σε μια προσπάθεια να πιέσουν περαιτέρω την παραγωγή.

Σημαντική ώθηση στην αγοραστική διάθεση των επενδυτών έδωσε και η ανακοίνωση για σημαντική πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού και διυλισμένων προϊόντων του.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ), τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 9,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 22 Ιουνίου 2018 - η μεγαλύτερη μείωση από την αρχή του έτους - έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα