Αριστούργημα του Ντα Βίντσι αξίας $ 450 εκατ. θα εκτεθεί στο κοινό

Το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι Σαλβαντόρ Μούντι -Σωτήρας του κόσμου, που πουλήθηκε σε τιμή - ρεκόρ 450 εκατ. δολαρίων. θα παρουσιαστεί ενώπιον του κοινού αργότερα φέτος, στο μουσείο του Λούβρου, στο Άμπου Ντάμπι.

Το έργο που αποκτήθηκε τον Νοέμβριο από την Αρχή Πολιτισμού και Τουρισμού του Αμπού Ντάμπι, μπορεί να εκτεθεί από τις 18 Σεπτεμβρίου, ανέφερε το μουσείο την Τετάρτη στην ιστοσελίδα του.

Το κόστος γενικής εισόδου στο μουσείο είναι περίπου 17 δολάρια.

Ζωγραφισμένο πριν από 500 χρόνια, το έργο πέρασε από

τα χέρια Άγγλων βασιλιάδων και, πιο πρόσφατα ήταν στην κατοχή του Ρώσου ολιγάρχη, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Θεωρούνταν χαμένο εδώ και χρόνια, βρέθηκε το 2005 και υποβλήθηκε σε διαδικασία αποκατάστασης και πιστοποίησης. Περίπου 20 πίνακες που αποδίδονται στον Ντα Βίντσι έχουν «επιβιώσει» ενώ περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι είδαν τον συγκεκριμένο πίνακα κατά τη διάρκεια της προωθητικής περιοδείας του οίκου Christie's πριν από τη δημοπρασία, πέρυσι.

"Χαμένο και κρυμμένος για πολύ καιρό στα χέρια ιδιωτών, το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι τώρα το δώρο μας στον κόσμο», τόνισε ο Mohamed Khalifa Al Mubarak, πρόεδρος της Αρχής Πολιτισμού της χώρας. «Ανήκει σε όλους μας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα