Ανώτατο Δικαστήριο Βρετανίας: Η ενεργοποίηση τoυ Brexit απαιτεί την έγκριση του Κοινοβουλίου

Με 8 ψήφους προς 3 αποφασίστηκε πως χωρίς το «πράσινο φως» του Βρετανικού Κοινοβουλίου δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ

Ως εκ τούτου, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ότι η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, θα πρέπει να εξασφαλίσει την έγκριση του βρετανικού Κοινοβουλίου για να ενεργοποιήσει τη διετή διαδικασία εξόδου της χώρας από την ΕΕ, δίνοντας έτσι μια ευκαιρία στα μέλη της Βουλής να βελτιώσουν ή και να κάνουν πιο

συμβιβαστικό το σχέδιο της κυβέρνησης για το Brexit.

Το δικαστήριο αποφάσισε με 8 ψήφους κατά και 3 υπέρ της κυβέρνησης Μέι, ανακοίνωσε ο δικαστής David Neuberger. Οι δικαστές αποφάνθηκε ομόφωνα, ωστόσο, ότι τα κοινοβούλια της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας δεν θα ψηφίσουν σχετικά με τη διαδικασία του άρθρου 50.

Η απόφαση αποτελεί κόλαφο για την Τερέζα Μέι που ήθελε να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 τον Μάρτιο. Τώρα θα πρέπει να παρουσιάσει την πρότασή της στο Κοινοβούλιο και να πάρει από εκεί την εξουσιοδότηση να ενημερώσει τις Βρυξέλλες ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ.

Η αξία της στερλίνας από χθες έχει πάρει την ανιούσα. Πριν από λίγο σημείωνε απώλειες 0,0046 έναντι του δολαρίου στα 1,2489.

Keywords
Τυχαία Θέματα