Βρετανία: Στο μικροσκόπιο η Interserve μετά την κατάρρευση της Carillion

Ανησυχίες για την πορεία της βρετανικής εταιρείας κατασκευών και υπηρεσιών Interserve εκφράζουν μέλη της βρετανικής κυβέρνησης, στον απόηχο της κατάρρευσης της Carillion στις αρχές της εβδομάδας, που ανέδειξε τις ανησυχίες για τον κλάδο στη Βρετανία.

Η μετοχή της εταιρείας που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κατάφερε να ανακάμψει κατά 80% από το χαμηλό Δεκεμβρίου, σημείωνε σήμερα έως και 14%. Σημειώνεται πως πρόκειται για έναν από τους πιο δεικτοβαρείς τίτλους στον FTSE 350.

Μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να αποτρέψει την κατάρρευση

της Carillion, ομάδα αξιωματούχων κατόπιν εντολής μελών του υπουργικού συμβουλίου άρχισε να παρακολουθεί την Interserve,η οποία εξέδωσε προειδοποίηση για τα κέρδη της το περασμένο φθινόπωρο..

«Οι υπουργοί είναι πολύ ανήσυχοι για την Interserve, ωστόσο η ομάδα παρακολούθησης κρατά χαμηλούς τόνους ώστε να μη δημιουργηθεί αναστάτωση», γράφουν οι Financial Times, επικαλούμενοι αξιωματούχο, ενώ άλλη πηγή διαβεβαίωσε ότι αυτή η υπόθεση δεν συγκρίνεται με την ιστορία της Carrillion.

H Interserve, που απασχολεί πάνω από 50.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και 80.000 παγκοσμίως, αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με τους πιστωτές της για περαιτέρω βοήθεια.

Τον Δεκέμβριο κατάφερε να εξασφαλίσει 180 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση και ανέβαλε την εξέταση του χρέους της μέχρι το τέλος Μαρτίου. Το καθαρό χρέος ανερχόταν γύρω στα 513 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους, αλλά αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 λόγω της αναχρηματοδότησης, της αναδιάρθρωσης από τη νέα διοίκηση και ταμειακών ροών που έχει ανάγκη όσο ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα