Βρετανία: Απορρίφθηκε το αίτημα για νέο δημοψήφισμα - «Brexit σημαίνει Brexit», λέει η Μέι

Απέρριψε η βρετανική κυβέρνηση την online αίτηση για διενέργεια νέου δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία είχαν υπογράψει 4,1 εκατ. άνθρωποι, μεταδίδει το Reuters.

Οι πολίτες που υπέγραψαν την αίτηση ζητούσαν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει κανόνα σύμφωνα με τον οποίον θα πρέπει να διενεργηθεί νέο δημοψήφισμα

αν η ψήφος υπέρ ή κατά της παραμονής είναι μικρότερη του 60% εάν η συμμετοχή είναι μικρότερη του 75%.

Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε πως η νομοθεσία δεν ορίζει όριο για το αποτέλεσμα ή την ελάχιστη συμμετοχή, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό.

«Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για τη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ και η κυβέρνηση δεσμεύεται να διασφαλίσει το καλύτερο πιθανό αποτέλεσμα για τον βρετανικό λαό στις διαπραγματεύσεις», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Brexit σημαίνει Brexit», είπε η νυν υπουργός Εσωτερικών και φαβορί για τη θέση του Κάμερον, Τερέζα Μέϊ, ενώ υπέρ της άποψης ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν πρέπει να αμφισβητηθεί έχει δηλώσει και η αντίπαλός της, Άντρεα Λίντσομ.

Keywords
Τυχαία Θέματα