«Βουτιά» στο ΧΑ - Μέσα σε μια εβδομάδα απώλειες έως 17% στις τράπεζες

του Δημήτρη Παφίλα

Nέα βουτιά πραγματοποιεί η χρηματιστηριακή αγορά ενώ για μια ακόμα φορά η Αθήνα εμφανίζει υψηλότερη πτώση έναντι της Ευρώπης. Όμως, αυτό που προβληματίζει είναι οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές καθώς η πτώση φθάνει μέχρι 16% μέσα σε μια εβδομάδα.

Και ο πιο καλοπροαίρετος παρατηρητής δεν μπορεί να μην αγνοήσει το γεγονός της πτώσης των τραπεζών, σε συνδυασμό με τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες

ώρες, δηλαδή την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να εξασφαλίσει 151 και πλέον βουλευτές για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Για μια μερίδα επενδυτών, ο συνδυασμός είναι ξεκάθαρος και ενδέχεται η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών να έχει συνδεθεί με την κύρωση της Συμφωνίας.

Με άλλα λόγια, όπως λένε οι ίδιες πηγές, οι δανειστές έχουν προειδοποιήσει ότι μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στις ελληνικές τράπεζες εφόσον δεν περάσει η συμφωνία.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι τα short funds στις 15 Ιανουαρίου άνοιξαν νέες θέσεις ανοικτών πωλήσεων.

H μετοχή της Alpha bank έχει χάσει 17,2% μέσα σε μια εβδομάδα, η Εθνική 17,67%, η Eurobank 7,59% και η Τράπεζα Πειραιώς 14,7%.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 618,47 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,93 %.

Νέα βουτιά 2,83% % για την Alpha bank στα 0,9755 ευρώ. Πτώση 1,95% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,9805 ευρώ. Με πτώση 2,39% η μετοχή της Eurtobank στα 0,4978 ευρώ. Βουτιά 2,13% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,69 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα