Barclays: «Κόκκινο πανί» για τα κέρδη η συγχώνευση Deutsche Bank - Commerzbank

Αναλυτές της Barclays αναφέρουν ότι πίσω από τις αναφορές σε ΜΜΕ περί δυνητικής συγχώνευσης Deutsche Bank – Commerzbank κρύβονται κάποιες προειδοποιήσεις για μελλοντικούς κινδύνους.

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε άρθρα ότι η Deutsche Bank θα συγχωνευτεί με μια άλλη τράπεζα], αναφέρουν. «Νομίζουμε ότι ο λόγος γι' αυτούς τους τίτλου; είναι ότι η κερδοφορία

ίσως επιδεινώθηκε περαιτέρω κατά το δ' τρίμηνο του 2018 και ότι η τρέχουσα στρατηγική και στόχοι φαντάζουν ολοένα και λιγότερο βιώσιμοι».

Εξ ου και η Barclays μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη κατά 3%, 5% και 7% για το 2018, το 2019 και το 2020 αντιστοίχως. Τα ποσοστά αυτά είναι κάτω από τους στόχους της ίδιας της Deutsche Bank, αναφέρει το report. H βρετανική τράπεζα επίσης έκοψε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Deutsche Bank στα 7 ευρώ από 8 ευρώ προηγουμένως.

Την Πέμπτη, οι Financial Times έγραψαν ότι το γερμανικό ΥΠΟΙΚ ζήτησε από τις ρυθμιστικές τραπεζικές αρχές της χώρας να προχωρήσουν σε ανάλυση του ενδεχόμενου συγχώνευσης μεταξύ Deutsche Bank και Commerzbank.

Το υπουργείο ερευνά το ενδεχόμενο συγχώνευσης μεταξύ των δύο τραπεζών, καθώς θέλει να δημιουργήσει μια γερμανική τράπεζα με την ικανότητα να επεκτείνεται διεθνώς, ανέφεραν οι FT επικαλούμενοι πηγές που δεν κατονομάζουν.

Την Τετάρτη το Bloomberg μετέδωσε ότι οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές προκρίνουν τη συγχώνευση της with another European firm, not Deutsche Bank με άλλη ευρωπαϊκή εταιρεία και όχι την Commerzbank.

«Δεν είναι ξεκάθαρο για εμάς γιατί μια άλλη εταιρεία θα ήθελε να συγχωνευτεί με την Deutsche Bank», αναφέρει η Barclays. «Δεδομένου του μεγέθους του ισολογισμού (1,4 τρισ. ευρώ) και της τρέχουσας κατάστασης της Ένωσης Κεφαλαιαγοράς, υπάρχουν πολλές δυσκολίες σε μια διασυνοριακή μεταβίβαση».

Η μετοχή της Deutsche Bank έχει υποχωρήσει πάνω από 50% το 2018, και βρέθηκε σε ιστορικά χαμηλά σε πολλές περιπτώσεις.

Η τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα την 1η Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα