«Βόμβα» από Fitch: Υποβάθμισε το outlook της Deutsche Bank

Τους υπολοίπους οίκους αξιολόγησης ακολούθησε και η Fitch τελικά σε ότι αφορά την πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank.

Ο οίκος προχώρησε σε υποβάθμιση των προοπτικών (outlook) της γερμανικής τράπεζας από σταθερές σε αρνητικές, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τα «ΒΒΒ+» και «F2» για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αντίστοιχα πιστοληπτική

ικανότητα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του οίκου, οι αξιολογήσεις της Deutsche Bank και το αρνητικό outlook αντικατοπτρίζουν την άποψη ότι η τράπεζα αντιμετωπίζει σημαντικό κίνδυνο εκτέλεσης της αναδιάρθρωσης που έχει βάλει εμπρός, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του επιχειρηματικού της μοντέλου, στη σταθεροποίηση των κερδών και στην περαιτέρω ενίσχυση των ελέγχων κινδύνου.

Η ρευστότητα (μετρητά και ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία) της γερμανικής τράπεζας παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα, επισημαίνεται, καθώς στις 31 Μαρτίου 2018, ανερχόταν σε 279 δισεκ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως ο γερμανικός κολοσσός αναθεώρησε επί τα χείρω τον περασμένο Μάρτιο τις ζημίες για το 2017, σε 751 εκατ. έναντι 512 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της αναβαλλόμενης φορολογίας στη Βρετανία.

Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 26 δισεκ. ευρώ για την ίδια χρονική περίοδο, επίδοση κατά 12% υποδεέστερη σε ετήσια σύγκριση.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CET1) διαμορφώθηκε στο 14%, στο τέλος του 2017.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα καλείται να πληρώσει πρόστιμο άνω των 200 δισ. δολαρίων για χειραγώγηση αγοράς νομισμάτων.

Νέα πτώση εσόδων αναμένεται το β’ 3μηνο 2018

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 θα χαρακτηριστούν από μία περαιτέρω των εσόδων της Deutsche Bank, σε μία περίοδο που ο γερμανικός κολοσσός αποσύρεται σταδιακά από την επενδυτική τραπεζική και εστιάζει στην εγχώρια λιανική τραπεζική, εφαρμόζοντας ένα αυστηρό σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, James von Moltke, η τράπεζα θα τα πάει «λίγο χειρότερα» σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

Keywords
Τυχαία Θέματα