Τζακ Λιου (ΗΠΑ): Προχωρήστε με τις μεταρρυθμίσεις και ξεχάστε την αποχώρηση του ΔΝΤ

Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να σταματήσει τη ρητορική περί αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και λίγες ώρες μετά τη συνάντηση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ο κ. Λιού προχώρησε σε μια σημαντική παρέμβαση για το

ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ ο κ. Λιου ανέφερε πως είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.

Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει η διεθνής κοινότητα να τηρήσει τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ανέφερε ο Τζακ Λιου και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα