Τζ. Κουτσολιούτσος (FF Group): Με 100 εκατ. ευρώ επενδύσεις θα «κλείσει» το 2016

Της Στεφανίας Σούκη

Με ισχυρότερες επιδόσεις στο δ' τρίμηνο του έτους και επενδύσεις συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ θα ''κλείσει'' το 2016 για την FF Group, με τον επικεφαλής του ομίλου κ. Τζ. Κουτσολιούτσο να δηλώνει ικανοποιημένος στους αναλυτές από τις επιδόσεις του εννιαμήνου του έτους. Κι αυτό, παρά τις προκλήσεις που έχουν να κάνουν με τις συνεχιζόμενες πιέσεις στο εισόδημα των Ελλήνων καταναλωτών, τις συναλλαγματικές διαφορές λόγω Brexit και τη μείωση της κατανάλωσης από τους Κινέζους ταξιδιώτες

(σ.σ. με το σκεπτικό ότι η φίρμα Folli Follie είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους συγκεκριμένους καταναλωτές).

Στο ξεκίνημα του τέταρτου τριμήνου του 2016, οι πωλήσεις του ομίλου κινούνται σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο ήδη ικανοποιητικά- αν και τα ερωτηματικά παραμένουν για την ελληνική αγορά-, ενώ αναμένεται αύξηση και των περιθωρίων κέρδους (σ.σ. τα οποία πιέστηκαν λόγω των εκπτωτικών ενεργειών και της αύξησης των ηλεκτρονικών πωλήσεων) δεδομένου ότι δεν υφίσταται εκπτωτική περίοδος. Σημειωτέον ότι το 2016 είναι μία ακόμη χρονιά κατά την οποία ο όμιλος έχει αυξήσει τα μερίδια αγοράς του στην ελληνική αγορά.

Στον τομέα των πολυκαταστημάτων, με διψήφιο ποσοστό της τάξεως του 15% κινούνται οι πωλήσεις των εκπτωτικών Factory Outlet.

Στο κομμάτι των επενδύσεων, ο όμιλος έχει επενδύσει ήδη στο εννιάμηνο συνολικά κεφάλαια ύψους άνω των 90 εκατ. ευρώ κυρίως για ανακαίνιση καταστημάτων, υποδομές και τεχνολογία, επιταχύνοντας το επενδυτικό του πρόγραμμα κυρίως στον τομέα των κοσμημάτων και αξεσουάρ, ενώ για την επόμενη χρόνια το επενδυτικό πλάνο προβλέπει κεφάλαια στα συνήθη επίπεδα, ήτοι τα 60 εκατ. ευρώ.

Ως προς τον δανεισμό, ο συνολικός δανεισμός του ομίλου στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 είναι στα 370,9 εκατ. ευρώ, ενω ο καθαρός δανεισμός στα 131,5 εκατ. ευρώ.

Ως προς την κατανομή των πωλήσεων (συνολικού ύψους 956,2 εκατ. ευρώ στο εννιάμηνο του 2016) ανά γεωγραφική περιοχή, ποσοστό 66,3% αφορά την περιοχή της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας, 23,2% την Ελλάδα, ένα 9,7% την υπόλοιπη Ευρώπη και 0,9% τη Βόρεια Αμερική.

Keywords
Τυχαία Θέματα