Τσίπρας στο Υπουργικό: «Αναλαμβάνω ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία»

Σαφής είναι η προσπάθεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να εναρμονιστεί με το μέγεθος της λαϊκής οργής για τις δεκάδες των νεκρών, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι αττικής.

Αμέσως μετά, βέβαια, έριξε όλο το βάρος στις στρεβλώσεις δεκαετιών, αναφέροντας τη δημιουργία ολόκληρων οικισμών από αυθαίρετα.

Για τις ευθύνες συνεργατών του στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Τσίπρας

κράτησε σαφείς αποστάσεις λέγοντας ότι το να κάνει δεκτές παραιτήσεις την ώρα της μάχης συνιστά πολιτική δειλία, δηλαδή έριξε το βάρος στον χρόνο που αρνήθηκε την παραίτηση, κι όχι στο αβάσιμο της παραίτησης.

"Όταν τελειώσει η μάχη, όταν σβηστεί κι η τελευταία εστία φωτιάς, τότε θα κάνουμε ψύχραιμα τον απολογισμό και θα αποδώσουμε πιθανές ευθύνες" είπε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός είπε "όχι" στα εύκολα λόγια και "ναι" στη δύσκολη πράξη, προαναγγέλλοντας ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης των οικιστικών στρεβλώσεων, και κάλεσε "τους πάντες, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης" να μετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

"Πίσω από τις πυρκαγιές, είχαμε εμπρησμούς" πρόσθεσε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας. "Δεν ξέρουμε ποιοι είναι από πίσω, ποιος είναι ο στόχος τους, ούτε να μπούμε σε κυνήγι μεγισσών και σε σενάρια. Ξέρουμε όμως και αυτό πρέπει να γίνει σαφές, ότι με αυτή τη γνώση, οφείλουμε να οργανώσουμε την άμυνα της πολιτείας και της κοινωνίας απέναντι σε τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις".

"Αν στόχος των δραστών είναι να πλήξουν την κοινωνική σνυοχή και να δημιουργήσουν αίσθημα ανασφάλειας στους ποίτες, τότε ίσως κτυπήσουν ξανά. Τότε πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια κάθε πολίτη."

Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Σε λίγες μέρες ανακτά την κυριαρχία της. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα, σε όποιο σκοτεινό κέντρο κι αν βρίσκεται, να ανακόψει την πορεία μας. Σας καλώ λοιπόν (σ.σ. τους υπουργούς) να συμβάλλετε με όλες σας τις δυνάμεις στη προσπάθειά μας, ώστε κανείς και καμία να μην μείνει αβοήθητη, τίποτα να μην ξεχαστεί".

Δείτε LIVE την ομιλία του πρωθυπουργού:

Keywords
Τυχαία Θέματα