Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που στηρίζει τα κράτη-μέλη από παραβιάσεις τρίτων

Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις για το κοινό μας μέλλον, χρειαζόμαστε μια μεταρρυθμισμένη Ευρωζώνη με ένα ισχυρό κοινονικό πυλώνα και χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη τραπεζική ένωση που θα μας προστατεύει, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, όπου βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής.

«Αυτές τις ημέρες, με τις δύσκολες γεωπολιτικές εξελίξεις, χρειαζόμαστε μια Ευρώπη με ισχυρό διεθνή και περιφεριακό ρόλο και αυτό πρωτίστως σημαίνει την υποστήριξη όλων των Κρατών Μελών ένταντι παραβιάσεων απο τρίτες χώρες. Υποθέτω πως σήμερα θα συζητήσουμε τα θέματα της Τουρκίας και του Σάλισμπουρι (αναφορά στην δολοφονία δύο Ρώσων στη Μεγάλη Βρετανία) και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας» πρόσθεσε. Για την Τουρκία συμπλήρωσε πως πρέπει να είμαστε αρκετά σκεπτικοί με τις εξελίξεις στη περιοχή" και συμπλήρωσε πως πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι πως η Τουρκική πλευρά πρέπει να σεβαστεί τη διεθνή νομοθεσία αλλά να κρατήσουμε τον δίαυλο επικοινωνίας ανοιχτό.

Αναφορικά με το θέμα των επιθέσεων στη Βρετανία, ο Πρωθυπουργός φάνηκε ιδιαίτερα χλιαρός -έως σκεπτικός, κάτι που επισημαίνουν και ξένα Μέσα, λέγοντας πως "πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Βρετανίκο λαό και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να ερευνήσουμε το θέμα και να είμαστε ιδιαίτερα υπεύθυνοι".

Keywords
Τυχαία Θέματα