Τσακαλώτος: Θα έχουμε ανάπτυξη αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι βιώσιμη

Το 2017 και το 2018 θα έχουμε ανάπτυξη, αλλά δεν ξέρουμε πόσο βιώσιμη θα είναι, παραδέχτηκε ο υπ. Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας από την Ήπειρο.

«Το 2017 και το 2018 θα έχουμε ανάπτυξη, και καλή ανάπτυξη. Αυτό είναι σίγουρο. Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι πόσο βιώσιμη θα είναι» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι θα δοθεί και φέτος κοινωνικό μέρισμα, αν και ανέφερε πως δεν γνωρίζει ακριβώς το ποσό.

Αναφερόμενος στην γ' αξιολόγηση δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει γρήγορα ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος

και την έξοδο από τα μνημόνια.

Για το χρέος δήλωσε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει από το νέο έτος κι ότι το Ταμείο θα συμβάλλει στη συζήτηση, ενώ για τη φύση της εξόδου στις αγορές εξέφρασε την επιθυμία να δημιουργηθούν οι όροι για μια «καθαρή έξοδο» το καλοκαίρι του 2018.

Αποτιμώντας το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν μεγάλο καθώς έχει φύγει η αίσθηση ότι η Ελλάδα είναι «με το ένα πόδι έξω» από την Ευρωζώνη, ωστόσο, σημείωσε ότι χρειάζεται νέο επενδυτικό πλαίσιο με νέα εργαλεία για να έρθουν οι επενδύσεις.

Για την υπερφολόγηση παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση χτύπησε σκληρά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά ότι στο μεσοπρόθεσμο υπάρχει πρόβλεψη 3,5 δισ. ευρώ για φοροπαλλαγές.

«Υπάρχει ένα τμήμα του πληθυσμού, ειδικά στις ΜμΕ, που τις έχουμε χτυπήσει πολύ με τη φορολογία» είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα