Τσακαλώτος: Δεν έχω το αλάθητο - Μόνο ο Βενιζέλος κι ο Πάπας το διεκδικούν αυτό

Χιουμοριστική απάντηση έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ερωτηθείς εάν έχει κάνει λάθη ως υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι «μόνο ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Πάπας διεκδικούν το αλάθητο».

Καταφατικά απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο ερώτημα εάν έχει κάνει λάθη ως υπουργός Οικονομικών.

«Προφανώς. Άλλωστε μόνο ο Βαγγέλης Βενιζέλος και

ο Πάπας διεκδικούν το αλάθητο, αν και απ' ό,τι διαβάζω, ο δεύτερος το ξανασκέφτεται», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Συμπλήρωσε ότι «πρόβλημα δεν είναι να κάνεις λάθος. Το πρόβλημα είναι να εμένεις σε αυτό και να μην είσαι διατεθειμένος να το παραδεχτείς και να το διορθώσεις».

Ερωτηθείς εάν με την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου, αλλοιώθηκε η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπ. Οικονομικών απάντησε: «Κάναμε δύσκολες και δυσάρεστες επιλογές για να βγούμε από τα Μνημόνια. Θεωρώ όμως ότι τις κάναμε χωρίς να χάσουμε την πυξίδα μας. Έτσι σήμερα είμαστε σε θέση να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας και αυτό μας κάνει όλες και όλους υπερήφανους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει δύσκολες συνεργασίες χωρίς να εγκαταλείπει αρχές και φυσιογνωμία», είπε ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην «ΑΥΓΗ» σχετικά με την ενδεχόμενη συνεργασία με την κεντροαριστερά.

Επισήμανε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες καθώς «αυτές θα παιχτεί το μέλλον τις Ευρώπης και το αν θα πάρει τον κακό δρόμο του εθνικισμού και του ρατσισμού ή αν θα ακολουθήσει μία προοδευτική πορεία».

Με την πρόσφατη έξοδο στις αγορές, «η Ελλάδα έχει μπει σταθερά σε έναν δρόμο αποκλιμάκωσης του κόστους δανεισμού», εκτίμησε ο υπουργός.

Για τη μείωση του αφορολόγητου, ανάφερε πως «έχουμε αποδείξει, όπως και με τις συντάξεις, ότι, όταν λέμε "κάθε πράγμα στην ώρα του", αυτό δεν σημαίνει υπεκφυγή, αλλά σοβαρότητα και σχεδιασμό».

Ο κ. Τσακαλώτος πως υπάρχουν τρεις βασικές διαχωριστικές γραμμές με την αντιπολίτευση. «Η σημαντικότερη είναι το κοινωνικό ζήτημα. Το κατά πόσον δηλαδή μετά την κρίση ο κόσμος της εργασίας και τα χαμηλά στρώματα θα δουν μία ανάπτυξη που τους περιλαμβάνει».

«Σε αντίθεση με τον κύριο Μητσοτάκη δεν πιστεύουμε ούτε ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο ούτε ότι για να μεγαλώσει η πίτα πρέπει να μειωθεί το μερίδιο του κόσμου της εργασίας», πρόσθεσε.

Τη δεύτερη διαχωριστική γραμμή την εντοπίζει στο πεδίο της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, ενώ τρίτη είναι, όπως είπε, η μάχη ενάντια στον φασισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δυστυχώς ο κύριος Μητσοτάκης δεν δίνει αυτή τη μάχη με φανατισμό και αυταπάρνηση, αν και ευτυχώς φαίνεται να υπάρχουν και αντίθετες φωνές στο κόμμα του», αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα