Βούτσης: Δεν θα υπάρξει αύριο συζήτηση για αλλαγές στην οντότητα των Κ.Ο.


Στη διάψευση των φημών περί αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής που θα αφορούν στη σύνθεση και την οντότητα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, προχώρησε ο πρόεδρος του σώματος, Νίκος Βούτσης, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Κανονισμού.

Η συνεδρίαση αφορά στην ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι σε αλλαγή στις συνθέσεις και την οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων, ανέφερε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84». Με τον τρόπο αυτό, απέκλεισε το σενάριο που ξεκίνησε η κυβέρνηση

περί αλλαγών στον Κανονισμό, προκειμένου να εξακολουθεί να υπάρχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, που κινδυνεύει με διάλυση και του Ποταμιού, που έχει ήδη διαλυθεί και οι βουλευτές του θεωρούνται ως ανεξάρτητοι.

Στην ημερήσια διάταξη, η συνεδρίαση αύριο έχει ως θέμα την τροποποίηση διατάξεων. Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, αυτό «δεν συνιστά αλλαγή του κανονισμού».

«Προσπαθώ να κρατώ τον θεσμικό μου ρόλο»

Ερωτηθείς για την παρέμβασή του για τη μη παραίτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο κ. Βούτσης την απέδωσε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν έως το τέλος της εβδομάδας για την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο -όπως είπε- της ευταξίας της σειράς των πραγμάτων στη Βουλή.

Όπως ανέφερε, «προσπαθεί να κρατά τον θεσμικό ρόλο του και τα όριά του»

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να καταθέσει πρόταση μομφής»

Παράλληλα, πέταξε το γάντι στη Νέα Δημοκρατία και στα σενάρια περί κατάθεσης πρότασης μομφής.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και οι απαντήσεις που θα δοθούν θα είναι καταλυτικές.

Σε κάθε περίπτωση, απάντησε στις κατηγορίες της ΝΔ ότι υποκύπτει σε εκβιασμούς, κάνοντας λόγο για «παροχέτευση διαρροών, ψευδών, εκβιασμών και απειλών, που όχι μόνο δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα, αλλά αντιθέτως το υπονομεύουν».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα