Τσακαλώτος: Eίμαι αρκετά αισιόδοξος ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις

Eίμαι αρκετά αισιόδοξος ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως το μέτρο μείωσης των συντάξεων το επέβαλε το ΔΝΤ και πρόσθεσε πως «το Ταμείο μας εκβίασε και τελικά δεν μπήκε στο πρόγραμμα».

«Μπορούμε να καταφέρουμε να μην μειωθούν οι συντάξεις και να προωθήσουμε μέρος των αντιμέτρων μέχρι το 2023» συμπλήρωσε.

«Η ελληνική κυβέρνηση δούλεψε σκληρά για να πείσει θεσμούς και κράτη μέλη ότι δεν χρειάζονται οι μειώσεις και ότι δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο» υπογράμμισε. «Είναι πολύ ισχυρά τα επιχειρήματά μας. Δεν είναι λογικό να μας πουν να κόψουμε τις συντάξεις. Δεν είναι εύκολο το Eurogroup να πει σε μία χώρα που το πρωτογενές πλεόνασμά της είναι άνω του 3,5% να κόψει τις συντάξεις» υποστήριξε. Αναφορικά με την αντίδραση του ΔΝΤ είπε ότι το Ταμείο θα πει την γνώμη του η οποία έχει όμως διαψευσθεί καθώς έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές ανέφερε ότι γενικά υπάρχει μια δυσκολία το τελευταίο τρίμηνο και λόγω Τουρκίας και αναδυόμενων αγορών ενώ υπογράμμισε ότι λόγω της ύπαρξης του buffer «είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιλέξουμε εμείς πότε θα βγούμε σε αυτές».

Τέλος, σε ερώτηση για τις εκλογές είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να πάμε γρήγορα σε εκλογές. «Ο χρόνος είναι με το μέρος μας».

.

Keywords
Τυχαία Θέματα