Τρίποντο από startup

Του Κώστα Τσαούση

Ας αρχίσουμε από την είδηση: Η Euroleague - διοργανώτρια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ - ανακοίνωσε τους φιναλιστ του Euroleague Tech Challenge Week το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από 19-23 Μαρτίου 2018.

Ανάμεσα στις 62 προτάσεις που υποβλήθηκαν από 17 χώρες, με αντικείμενο την καινοτομία στον αθλητισμό βρίσκεται και η πρόταση μιας ελληνικής startup από

την Θεσσαλονίκη που πέρασε στα τελικά.

Πρόκειται για μια πρόταση σχετικά με το Augmented Reality Content (Επαυξημένη Πραγματικότητα) και την χρήση του στο Sports Marketing και στα Social Media. Η startup ονομάζεται ITBOOMS και είναι μια εταιρεία λογισμικού που δραστηριοποιείται στον τομέα του mobile marketing. Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2014 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το προϊόν που αναπτύσσει είναι το "bubbllz".

Το "bubbllz" είναι μία mobile εφαρμογή-πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε καταστήματα, επιχειρήσεις και εμπορικά ονόματα να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω User Generated Content. Οι χρήστες απλά βγάζουν μια φωτογραφία ή αυτογραφία (selfie) με το προϊόν που αγοράζουν, δημιουργείται ένας κωδικός ανταμοιβής, η φωτογραφία ανεβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο χρήστης ανταμείβεται εκείνη τη στιγμή με εκπτώσεις, πόντους επιβράβευσης και συμμετοχή σε διαγωνισμούς.

Το "bubbllz" καλύπτει την αγοραστική εμπειρία μέσω του smartphone κατά την αναζήτηση προϊόντος, την επίσκεψη στο κατάστημα, την αγορά προϊόντος και την επιβράβευση του
χρήστη για κάτι που κάνει ήδη καθημερινά: τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επιχειρήσεις ενισχύουν τις πωλήσεις τους, προβάλλονται και διαφημίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των αναρτήσεων των χρηστών. Επιπλέον, αποκτούν μια πλατφόρμα προβολής τους, στοχευμένης επικοινωνίας, στατιστικών αναφορών και προσφορών / επιβραβεύσεων των πελατών τους. Το "bubbllz" απευθύνεται στην Αγορά της ένδυσης, της εστίασης, της διασκέδασης, του τουρισμού, των αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και σε νέες λειτουργίες και εφαρμογές που προστίθενται συνεχώς. Eίναι μια ελληνική startup, η οποία έχει βραβευτεί με το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016 και έχει μέτοχο την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε μέσω του NBG Business Seeds. Έχει πραγματοποιήσει ήδη το soft launch της και βρίσκεται στην αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η εφαρμογή διατίθεται ήδη για Android και iOS συσκευές και είναι δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα