Παραιτήθηκαν οι διοικητές ΕΦΚΑ και Ταμείου Επικουρικών

της Μαίρης Λαμπαδίτη

Ακέφαλα είναι από σήμερα τα δύο μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας, ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΠ, αφού υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και οι δύο διοικητές των Ταμείων.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος ζήτησε από τον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Αθανάσιο Μπακαλέξη να υποβάλει την παραίτησή του, αφού τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχέσεις του κυρίου Μπακαλέξη τόσο με τον κυριο Πετρόπουλο

αλλά και με την κυρία Αχτσιόγλου, δεν ήταν οι καλύτερες και πολλές φορές είχαν οδηγηθεί σε συγκρούσεις. Κύκλοι του πρώην διοικητή εκφράζουν την πικρία τους τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε επιτυχία του ΕΦΚΑ πιστώθηκε στον κύριο Πετρόπουλο, ενώ οποιαδήποτε δυσλειτουργία χρεώνονταν στον κύριο Μπακαλέξη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τη ολοκλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν θεμελιώδη προβλήματα, κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών, που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ. «Η τοποθέτηση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες» διευκρινίζει το υπουργείο.

Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ

Την ίδια ώρα, την παραίτησή του υπέβαλε και ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Αθανάσιος Καποτάς. Επισήμως η παραίτησή του οφείλεται στην πρόθεσή του να πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχέσεις του κ. Καποτά με την κυρία Αχτσιόγλου δεν ήταν οι θερμότερες και είχαν καταγραφεί διαφωνίες για τη λειτουργία του Ταμείου.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ευχαριστεί τον κ. Καποτά για το έργο που επιτέλεσε ως Διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η τοποθέτηση των νέων διοικητών αναμένεται τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα