Τρεις διεκδικητές στο project Solar για πακέτο δανείων ύψους 2 δισ.

Tου Δημήτρη Παφίλα

Με τρεις διεκδικητές (Dobank – Altamira – APS ) συνεχίζει το project Solar, δηλαδή ένα πακέτο δανείων ύψους 2 δισ. και απο τις τέσσερις συστημικές τράπεζες – σε μια περίοδο που ανοίγει ταχύτατα η αγορά των NPL'S με πωλήσεις δανείων απο όλες τις τράπεζες.

δάνεια είναι μια κοινή πρωτοβουλία των 4 τραπεζών- η οποία ανατέθηκε στην σύμβουλο Oliver Wyman.Το Solar συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρχικά από 20 funds και στην δεύτερη φάση έμειναν και 6 και τώρα οι τρείς προαναφερόμενοι διεκδικητές. Η Dobank είναι η ιταλική τράπεζα που έφερε στην Ελλάδα το Fortress, το Fund Αltamira συνδέεται με το Apollo Investment fund, ενω με την εταιρεία διαχείρισης Αps συμμετέχει και ο Tζουζέπε Τζιάνο ( Euroxx).

Ποιο είναι το project solar

Πρόκειται για κοινά δάνεια 2.000 μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων με ύψους δανεισμού μεταξύ 5-20 εκατ. ευρώ και κοινούς πιστωτές τις 4 τράπεζες. Η ιδέα του solar ανήκει στον πρώην Γενικό διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σπύρο Παπασπύρου.
Η ιδιαιτερότητα αυτού του πακέτου δανείου είναι ότι, ο διαχειριστής ο οποίος θα αναλάβει τα δάνεια δεν γνωρίζει την οικονομική κατάσταση των εταιρειών και θα επιχειρήσει να ανακτήσει πίσω ένα μεγάλο μέρος των δανείων που δόθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα