Σε αναζήτηση νέου CEO η Unilever

Η Unilever ξεκίνησε την αναζήτηση για νέο διευθύνοντα σύμβουλο, που θα έρθει για να αντικαταστήσει τον Paul Polman και, όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, για τον λόγο αυτό, έχει επιστρατεύσει τον «κυνηγό κεφαλών» Egon Zehnder, που θα ψάξει να βρει πιθανούς υποψηφίους.

Ο Polman είναι δ/νων σύμβουλος της Unilever από το 2009 και δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα πότε

θα αποχωρήσει από τη θέση του. Ωστόσο, η ώρα αυτή δεν θα αργήσει να έρθει, ενώ πηγές του βρετανικού Sky News αναφέρει πως ο Ολλανδός CEO θα παραιτηθεί σε περίπου 18 μήνες.

Τα πρώτα ονόματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους: πρόκειται για τον CEO της Vodafone, Vittorio Colao και τον σημερινό CFO της Unilever’Graeme Pitkethly. Σίγουρα πάντως θα εμφανιστούν κι άλλοι υποψήφιοι το προσεχές διάστημα καθώς η θέση του Polman είναι πολύ δελεαστική.

Η αναζήτηση της Unilever έρχεται σε μία στιγμή που λαμβάνουν χώρα σημαντικές αλλαγές στον κλάδο, και έρχεται επίσης μετά από την απροσδόκητη πρόταση 143 δισ. δολαρίων της Kraft Heinz για τη Unilever.

Ο Polman απέφυγε επιτυχώς αυτή την προσέγγιση, αλλά μετά αναγνώρισε ότι η Unilever δεν είχε κάνει καλεί δουλειά για να αυξήσει τις αποδόσεις των μετόχων.

Έχει ξεκινήσει αγορές ιδίων μετοχών, αναβάθμισε τους στόχους για τα περιθώρια και επεξεργάζεται επιλογές για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Στις αρχές του έτους, η Unilever είχε ανακοινώσει επίσης πως θα προχωρήσει σε μεγαλύτερη περικοπή κοστών από τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς στοχεύει στην περιστολή δαπανών ύψους 6 δισ. ευρώ το διάστημα 2017-2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα