Τραπεζικές πιέσεις στην Ευρώπη, «βαθαίνει» η εβδομαδιαία πτώση

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, οδεύοντας προς το μεγαλύτερο πτωτικό σερί εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, με τις τράπεζες να «οδηγούν» τις απώλειες και τους επενδυτές να ετοιμάζονται για τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών την επόμενη εβδομάδα.

Ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί 1%, έχοντας ξεκινήσει την εβδομάδα με ράλι στις πετρελαϊκές μετοχές λόγω αισιοδοξίας ότι η Fed

δεν θα αυξήσει τα επιτόκια γρήγορα. Το κλίμα αντιστράφηκε γρήγορα στα μέσα της εβδομάδας καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης υποχωρεί 0,9% ενώ από την αρχή του έτους έχει υποχωρήσει 7,6%.

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,93% στις 6.174 μονάδες, ο DAX καταγράφει πτώση 1,42% στις 9.945 μονάδες, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 1% στις 4.361 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινείται με απώλειες 1,16% στις 8.667 μονάδες και ο FTSE MIB με πτώση 1,1% στις 17.572 μονάδες.

Στις μετοχές, η Bankia SA και η Banco Santander SA υποχωρούν τουλάχιστον 2,6%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες.

Πτώση καταγράφουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με την PSA Peugeot Citroen να υποχωρεί 1,4% μετά τις πληροφορίες ότι 10 άτομα της οικογένειας Peugeot σχεδιάζουν να αυξήσουν το μερίδιό τους στην εταιρεία.

«Βουτιά» 4,5% για την Deutsche Lufthansa AG μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του CFO της, Simone Menne.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές περιμένουν τη συνεδρίαση της Fed στις 15 Ιουνίου για τα επιτόκια, το βρετανικό δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου για την παραμονή όχι στην Ε.Ε. αλλά και τις ισπανικές εκλογές τρεις μέρες αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα