Σχέδιο για μετάταξη στο Δημόσιο των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ για να σταματήσουν οι αντιδράσεις

Σχέδιο για τη μετάταξη των υπαλλήλων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ σε φορείς ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και και του ευρύτερου δημοσίου τομέα εξετάζει η κυβέρνηση, ώστε να λήξουν οι κινητοποιήσεις που έχουν παραλύσει τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Παράλληλα σήμερα συνέρχεται η έκτακτη ΓΣ των μετόχων του ΟΛΠ

στο κτίριο του ΧΑ για να επικυρώσει τη σύμβαση παραχώρησης με την οποία η Cosco θα κληθεί να λειτουργήσει το λιμάνι. Έξω από το κτίριο οι εργαζόμενοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας και οι φορείς της κρουαζιέρας απηύθυναν αυστηρές προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις που έχουν οι κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικοποιήσεων των δύο λιμανιών. Μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πιτσιόρλας χαρακτήρισε άκαιρες και καταστροφικές τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών στον ΟΛΘ. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιάννης Κούβαρης αποκάλυψε ότι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας, η Holland America του ομίλου Carnival, προειδοποίησε ότι εάν η σημερινή κατάσταση συνεχιστεί θα βγάλει τα ελληνικά λιμάνια απ' τα προγράμματα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα