Τράπεζες και μεταφορές «ανεβάζουν» τη Wall Street

Τα ισχυρά κέρδη για τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μεταφορών, οδηγούν υψηλότερα την αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να φαίνεται ότι ξεχνούν, προς στιγμήν, το ενδεχόμενο η Fed να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση Ιουνίου.

Κέρδη 132 μονάδων ή 0,76% για τον Dow Jones στις 17.568 μονάδες, με τη μετοχή της Travelers (1,6%) να εμφανίζει τα ισχυρότερα κέρδη. Θετική πορεία ακολουθούν και οι μετοχές

τεχνολογικών ομίλων αλλά και χρηματοοικονομικών εταιρειών, με αποτέλεσμα ο S&P 500 να ενισχύεται 0,7% στις 2.054 μονάδες. Άνοδος της τάξης του 1,1% για τον Nasdaq στις 4.764 μονάδες.

«Η αγορά μοιάζει να βρίσκεται σε διαδικασία rebound μετά από όλες αυτές τις συζητήσεις και ανησυχίες για τη Fed», τονίζει ο Chuck Self, κορυφαίο στέλεχος της iSecors, ο οποίος, παράλληλα, εκτίμησε ότι και η σταθεροποίηση του πετρελαίου αποτελεί παράγοντα που στηρίζει την αγορά.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο σχετικά θετικά ήταν τα μηνύματα από τον κλάδο ακινήτων, με τις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών να ενισχύονται 1,7% τον Απρίλιο στα 5,45 εκατ., έναντι εκτίμησης ότι θα φθάσουν στα 5,4 εκατ.

Στο τέσσερα προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών – πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη «φόβου» VIX να υποχωρεί ελαφρώς και να διαπραγματεύεται κοντά στο 16.

Keywords
Τυχαία Θέματα