Τράπεζα της Γαλλίας: «Βλέπει» 0,4% ανάπτυξη το γ' τρίμηνο

Η γαλλική οικονομία αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη 0,4% το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Γαλλίας σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα, καθώς εκτιμά ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα θα παραμείνει σταθερή. Το ποσοστό αυτό υποδηλώνει μια μικρή άνοδο για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, καθώς τον περασμένο μήνα, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η Γαλλία

- η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης - σημείωσε ανάπτυξη 0,2% το β' τρίμηνο.

Στο μεταξύ πάντως, παρατηρήθηκαν περαιτέρω ενδείξεις επιβράδυνσης στη γαλλική οικονομία λόγω εν μέρει των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και των ανησυχιών για τον προστατευτισμό, ωστόσο η Τράπεζα της Γαλλίας δήλωσε ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αναμένουν αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας τον Αύγουστο.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Τράπεζας της Γαλλίας για τον μεταποιητικό κλάδο παρέμεινε αμετάβλητος στις 101 μονάδες τον Ιούλιο του 2018, με την μεταφορά εξοπλισμών και τον φαρμακευτικό τομέα να καταγράφουν σημαντική άνοδο.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών, σημειώθηκε πτώση στις 102 μονάδες τον Ιούλιο, έναντι 103 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τις επιχειρήσεις ωστόσο να αναμένουν άνοδο της δραστηριότητας τον Αύγουστο.

Επιπλέον, ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο σημείωσε επίσης πτώση, και συγκεκριμένα στις 104 μονάδες, έναντι 105 μονάδων προηγουμένως.

Keywords
Τυχαία Θέματα