Στα σκαριά επενδυτικό σχέδιο $161 δισ. από τη Samsung

O μεγαλύτερος επιχειρηματικός κολοσσός της Νότιας Κορέας, Samsung, σχεδιάζει να επενδύσει 180 τρισ. γουόν (ή 161 δισ. δολ.) με στόχο να αυξήσει τη δυνατότητά της να παράγει επεξεργαστές μνήμης και άλλα προϊόντα «ζωτικά» στη μελλοντική ανάπτυξη. Με την κίνησή της αυτή η Samsung δίνει εμπράκτως την υποστήριξή της στις προσπάθειες του προέδρου της χώρας Moon

Jae-in να δώσει ώθηση σε μια οικονομία με σημάδια επιβράδυνσης.

Το ιλιγγιώδες ποσό θα διατεθεί για την ενίσχυση της έρευνας και της δαπάνης στην τεχνητή νοημοσύνη, στα ασύρματα δίκτυα πέμπτης γενιάς, στη βιοφαρμακευτική, στους ημιεπεξεργαστές και σε άλλα προγράμματα - κλειδιά σε ορίζοντα τριετίας, σύμφωνα με τη Samsung Electronics Co., που αποτελεί και τη ναυαρχίδα του ομίλου. Όπως ανακοινώθηκε, οι επενδύσεις αυτές θα γίνουν σχεδόν κατά τα 3/4 εντός συνόρων.

Οι ανακοινώσεις γίνονται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του de facto επικεφαλής του ομίλου, Jay Y. Lee, με τον υπουργό Οικονομικών Kim Dong-yeon, σε ένα εργοστάσιο κατασκευής επεξεργαστών νότια της Σεούλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Samsung ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το 2017 και συνεχίζει να σημειώνει ράλι στον τομέα των ημιεπεξεργαστών, να είναι ηγέτιδα δύναμη στις πωλήσεις smartphone και στην προμήθεια οθονών για τα iPhone X της Apple.

Η εν λόγω επένδυση αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τον πρόεδρο Μοοn, τα ποσοστά δημοφιλίας του οποίου έχουν υποχωρήσει.

Η εγχώρια κατανάλωση έχει μειωθεί, η ανεργία αυξάνεται και οι επενδύσεις υποχωρούν από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας το 2017. Η Samsung ανακοίνωσε ότι μπορεί να προσλάβει 40.000 περισσότερα άτομα, ενώ συνολικά το επενδυτικό σχέδιο μπορεί αν δημιουργήσει 700.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα