ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Προς ματαίωση ο διαγωνισμός και επαναπροκήρυξη νέου

Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναμένεται να προβεί το ΤΑΙΠΕΔ, εντός της επόμενης εβδομάδας, καθώς καμία από τις τρεις εταιρείες (η γαλλική SNCF, η ρωσική RZD και η ρουμανική GFR) δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά και ως εκ τούτου ο διαγωνισμός που τρέχει βαίνει προς ματαίωση.

Στόχος της επαναπροκήρυξης θα είναι να ενταχθούν

πιθανότατα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που θα κάνουν πιο ελκυστική την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η επαναπροκήρυξη αποτελεί μονόδρομο αφού πάντα υπάρχει η απειλή της Κομισιόν για επιστροφή κρατικ΄φν ενισύχεων ύψους 750 εκατ. ευρώ εφόσον η εταιρεία παραμείνει στο Δημόσιο.

Να σημειωθεί βέβαια, πως το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ανέμενε τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς, εδώ και αρκετό διάστημα είχε διαφανεί ότι ούτε η RZD-ως το μοναδικό από τα συνολικά τρία σχήματα που θα διεκδικούσε τους ελληνικούς σιδηροδρόμους-δεν θα υπέβαλε δεσμευτική προσφορά.

Από το ΤΑΙΠΕΔ πάντως σημειώνουν πως το τελευταίο διάστημα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από νέους παίκτες, οι οποίες λόγω του διαδικαστικού δεν μπορούσαν να μπουν στον διαγωνισμό και ότι στην επαναπροκήρυξη θα ανοίξει εκ νέου η διαδικασία.

Την ίδια ώρα όμως συνεχίζεται κανονικά ο διαγωνισμός της Εταιρείας Συντήρησης Τροχαίου Υλικού (Rosco) που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί με φαβορί τους Γάλλους της Alstom.

Keywords
Τυχαία Θέματα