Οι ΗΠΑ είναι ο νέος μεγαλύτερος φορολογικός παράδεισος του κόσμου

Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σε μία δικηγορική εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο, ο Andrew Penney, διευθύνων σύμβουλος της Rothschild & Co., παρουσίασε πως οι προύχοντες μπορούν να φοροαποφύγουν.

Το μήνυμά του ήταν ξεκάθαρο: Μπορείτε να βοηθήσετε τους πελάτες σας να μετακινήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στις ΗΠΑ, χωρίς φόρους, και με τα λεφτά να είναι κρυμμένα από τις κυβερνήσεις

των χωρών τους.

Μερικοί αποκαλούν τις ΗΠΑ τη νέα Ελβετία.

Μετά από πολλά χρόνια όποτε οι ΗΠΑ κατηγορούσαν άλλες χώρες πως βοηθούσαν τους πολίτες της να φοροαποφεύγουν με offshore, η χώρα τώρα πια φαίνεται πως γίνεται ο κύριος φορολογικός παράδεισος για πλούσιους ξένους. Αντιστεκόμενες στα νέα παγκόσμια μέτρα οικονομικής διαφάνειας, οι ΗΠΑ δημιουργούν μία νέα αγορά και γίνονται η νέα κύρια χώρα όπου οι ξένοι μπορούν να καταθέτουν την περιουσία τους. Πολλοί εκ των δικηγόρων στο Λονδίνο μέχρι και των trust της Ελβετίας φαίνεται πως ακολουθούν αυτή τη νέα συνήθεια, βοηθώντας τους προύχοντες αυτούς στη μετακίνηση των περιουσιακών τους στοιχείων από τους πρώην παραδείσους στις Μπαχάμες και τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους προς τις πολιτείες της Νεβάδα, του Γουαϊόμινγκ και της Νότιας Ντακότα.

Η... αιώνια Rothschild έχει ήδη ανοίξει μία εταιρεία trust στο Reno της Νεβάδα, πολύ κοντά στα μεγάλα καζίνο. Τώρα πια μετακινεί τις περιουσίες των πλουσίων από τα προαναφερθέντα νησιά στην πολιτεία αυτή όπου και δεν θα φορολογούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα